Αυτοί είναι οι 11 καταζητούμενοι από κυπριακή αστυνομία και Ιντερπολ

Κατάλογο με τους πιο σημαντικούς καταζητούμενους από τις κυπριακές Αρχές ετοίμασε και απέστειλε στην Ιντερπόλ το γραφείο της Ιντερπόλ Λευκωσίας και ήδη έχουν καταχωρηθεί στις ιστοσελίδες της διεθνούς αστυνομίας.
 
Ανάμεσα στους Κύπριους που περιλαμβάνει ο κατάλογος, οι τρεις καταζητούνται για πρόκληση θανάτου εξ αμελείας, ο ένας για φόνο, ο άλλος για παράνομη κατοχή οπλισμού και φόνο και ο έκτος για απόκτηση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις.

 
Στην ιστοσελίδα της αστυνομίας η λίστα με τα καταζητούμενα άτομα περιλαμβάνει 11 ονόματα. Η πιο πρόσφατη καταχόρηση έγινε στις 5 Ιουνίου του 2015 και αφορά τον Ιρανό Emamali Esmaeil Zadeh Ghader, 40 χρόνων, ο οποίος καταζητείται από την Αστυνομία σχετικά με επτά διερευνώμενες υποθέσεις συνομωσίας προς διάπραξη κακουργήματος, ληστειών, διάρρηξης και κλοπής καθώς και τραυματισμού.    

 

ΕΦΗ ΗΡΟΔΟΤΟΥ 


Στον κατάλογο και η Έφη Ηροδότου η οποία προκάλεσε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, οδηγώντας υπό την επήρεια αλκοόλ, ατύχημα με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο 17χρονος τότε Αιμίλιος Ιωάννου από την Λεμεσό. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες φέρουν την Ηροδότου να έχει φυγαδευτεί από την οικογένειά της σε χώρα του εξωτερικού για να αποφύγει την φυλάκιση.

Η 20χρονη τότε Έφη Ηροδότου, μετά το θανατηφόρο που προκάλεσε εγκατέλειψε τη σκηνή οδηγώντας το αυτοκίνητό της, το οποίο στη συνέχεια ανακόπηκε από την οδηγό άλλου αυτοκινήτου. Στη σκηνή αφίχθηκαν μέλη της Αστυνομίας και η 20χρονη υπεβλήθη σε τελικό έλεγχο αλκοόλης με ένδειξη 70Mg%, αντί 22Mg%, που είναι το ανώτατο όριο.

 

Παναγιώτης Νετζιατί

 

Στην ιστοσελίδα με τους πλέον καταζητούμενους της Ευρώπης βρίσκεται και ο γνώριμος της αστυνομίας, Τ/Κ Παναγιώτης Νετζιατί, η απόδραση του οποίου από τις Κεντρικές Φυλακές είχε απασχολήσει στο παρελθόν.

Στις 14 Οκτωβρίου του 2007 ο Νετζιατί μαζί με τον Οδυσσέα Καλανίδη απέδρασαν από τις Κεντρικές φυλακές. Νωρίτερα στις 7 Αυγούστου του ίδιου έτους, ο Νετζατί βρέθηκε ένοχος για φόνο εκ προμελέτης, βιασμό και απαγωγή της Jana Kovacova, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 17 Aυγούστου 2006 στην Αγία Νάπα. Στις 14 Οκτωβρίου, 2007 εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης του για συνομωσία προς διάπραξη κακουργήματος και για απόδραση από νόμιμη κράτηση.
Σήμερα είναι 41 ετών, φέρεται να βρίσκεται στα κατεχόμενα και να χρησιμοποιεί κι άλλα ονόματα, όπως το Atakeler Ozgur και Ozgur Ozkan.
 
ABDALKREM AL HAMID Mohamad

Στις 27/6/2008, τρεις κουκουλοφόροι εισήλθαν στην Τράπεζα Κύπρου στη Χλώρακα και με την απειλή πιστολιών και μαχαιριού απέσπασαν από την τράπεζα το συνολικό ποσό των 35,170 ευρώ και 1,210 στερλινών. Ακολούθως εγκατέλειψαν την σκηνή με σαλούν αυτοκίνητο. Κατά την ίδια ημέρα πληροφορία που δόθηκε στην Αστυνομία έκανε λόγο για ένα Ιορδανό που κρυβόταν σε υπόγειο χώρο. Αυτός συνελήφθη και στην έρευνα που του έγινε βρέθηκε στην κατοχή του το χρηματικό ποσό των 6,800 ευρώ. Ανακρινόμενος για την προέλευση του ποσού αυτός ανέφερε ότι είναι μέρος του ποσού που κλάπηκε από την Τράπεζα προηγουμένως και κατονόμασε τον Mohamad ως ένα από τους συνεργάτες του.
 
CAVGA Mustafa (MUSTAFA Mustafa) και FIKRI Emin

 

Στις 15/01/2005 ο Τουρκοκύπριος επιχειρηματίας – τραπεζίτης Αλμάζ Αλί Γκιουζέλγιουρκλού, 52 χρόνων, η σύζυγος του Ζερί, 50 χρόνων, και η κόρη τους Αγιούλ, 16 χρόνων έπεσαν θύματα απαγωγής και στην συνέχεια βρέθηκαν δολοφονημένοι στο δρόμο Λευκωσίας-Λάρνακας . Οι δύο γυναίκες βρέθηκαν από περίπολο της Αστυνομίας μέσα στο αυτοκίνητο της οικογένειας και ο Αλμάζ δίπλα από αυτό σε χαντάκι.
Για την απαγωγή και την δολοφονία η αστυνομία καταζητεί τους Τ/Κ Mustafa Cavga και τον Emin Fikri
 
PALLE GEDARA Piyadasa

 


Η Φιλιπινέζα στις 04/05/2011 ενώ βρισκόταν παράνομα στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας από τις 28/07/2008, εισήλθε παράνομα σε κατοικία στην Επισκοπή Λεμεσού, και αποπειράθηκε να σκοτώσει κοπέλα ομοεθνή της.
SAMARAKOON GEDARADON Pradeep Stenley
Στις 16/11/04 καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι 50χρονη από χωριό της επαρχίας Αμμοχώστου, ότι γύρω στις 10.30μ.μ. αντιλήφθηκε ένα άντρα Αστιατικής καταγωγής να κρύβεται στο υπνοδωμάτιο της. Ακολούθως αυτός της επιτέθηκε και την βίασε.
 
Ρένος Σάββα Κοτσώνης

Αναζητείται από την Αστυνομία γιατί στις 25/02/2004 η Αστυνομία βρήκε σε ανοικτό χώρο στη Μακεδονίτισσα στη Λευκωσία μια μικρή τσάντα που περιείχε ένα έμφορτο αυτόματο όπλο "KALASNIKOV", έμφορτο, τέσσερα χειρουργικά γάντια και μια κουκούλα. Μετά από επιστημονικές εξετάσεις DNA, βρέθηκε γενετικό υλικό που ταιριάζει με το γενετικό υλικό του Ρένου Σάββα Κοτσώνη άλλως Λύκος (ημερομηνία γεννήσεως 9/11/1967).
 
Στην λίστα της αστυνομίας και ένας κατάσκοπος ο Καναδός Robert Christopher Metsos.


Ο Μέτσος 54χρονών, κάτοχος Καναδικού διαβατηρίου, επρόκειτο να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα στη Λάρνακα, ωστόσο δεν προσήλθε, με αποτέλεσμα να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για παραβίαση των όρων της εγγύησης. Εκτιμάται ότι ο Καναδός θα πέρασε στα κατεχόμενα για να αποφύγει την έκδοση του στις ΗΠΑ. Ο Μέτσος εμπλέκεται σε υπόθεση κατασκοπεία υπέρ της Ρωσίας. Καταζητείται σαν μέλος ομάδας 10 ατόμων τα οποία  συνελήφθησαν στις ΗΠΑ. Οι ύποπτοι φέρονται να αναζητούσαν πληροφορίες για ζητήματα που αφορούν από τα πυρηνικά όπλα μέχρι τις αγορές και τους εργαζόμενους της CIA.
 

Giorgi Titvinitze

Τελευταίος στο κατάλογο της αστυνομίας βρίσκεται ο Γεωργιανός Giorgi Titvinitze, 20 ετών, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης που διαπράχθηκε στις 11/4/10 στη Λεμεσό.
 


 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα