Λαβρόφ και Κέρι ζητούν ταχεία επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία

Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο ομόλογός του των Ηνωμένων Πολιτειών Τζον Κέρι, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες βράδυ, απηύθυναν έκκληση για την έναρξη, το ταχύτερο δυνατό, του επόμενου γύρου των ειρηνευτικών συνομιλιών για τη Συρία, ανέφερε σε ανακοίνωση του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι συνομιλίες, που διεξάγονται υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, επρόκειτο αρχικά να ξεκινήσουν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, αλλά αναβλήθηκαν έως τις 9 Μαρτίου, για "επιμελητειακούς και τεχνικούς λόγους και για να δοθεί χρόνος για καλύτερη εφαρμογή της εκεχειρίας", ανέφερε ο ΟΗΕ.
"Οι δύο πλευρές έκαναν έκκληση να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις το ταχύτερο δυνατό... ανάμεσα στη συριακή κυβέρνηση και σε όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης, στη διάρκεια των οποίων οι ίδιοι οι Σύροι θα καθορίσουν το μέλλον της χώρας τους", ανέφερε στην ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.
Οι Κέρι και Λαβρόφ επαναβεβαίωσαν επίσης την ανάγκη για αμοιβαία συνεργασία προκειμένου να διασφαλιστεί ο τερματισμός των εχθροπραξιών στη Συρία, ανέφερε το ρωσικό ΥΠΕΞ.
 
  

Δειτε Επισης

Επιχείρηση εντοπισμού τουρίστα στην Πάφο-Πήγε σε παραλία στο Λατσί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη του
Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ξέσπασε πυρκαγιά στο Φρέναρος-Επηρεάστηκαν υποστατικά και ένα όχημα
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Σε κινητοποίηση η Πυροσβεστική έπειτα από φωτιά σε σπίτι στην Κλήρου
Ανατριχιαστικό βίντεο από τη στιγμή που η νταλίκα πέφτει πάνω σε αυτοκίνητα και διόδια στην Εγνατία
Παραμένει η σκόνη στην ατμόσφαιρα-Αναμένονται βροχές και καταιγίδες
Σκάνδαλο στα κατεχόμενα-Συνδέουν τον υιό Φιντάν με δολοφονηθέντα βαρόνο
«Ήταν η ζωντανή ιστορία του Κορμακίτη»-Κηδεύτηκε η αιωνόβια εγκλωβισμένη Σπιρτού