Διθύραμβοι από Euronews για τους μαθητές της Λεμεσού

Στις πρώτες θέσεις της κεντρικής του σελίδας προτάσσει το Euronews το θέμα με το βραβείο που απέσπασαν οι μαθητές της Λεμεσού για το έργο που απεικονίζει πρόσφυγες σε βάρκα. 
 

«Οι μετανάστες» των μαθητών της Κύπρου σάρωσαν τα βραβεία στο Λονδίνο, είναι ο τίτλος του θέματος του Εuronews, το οποίο όπως αναφέρεται στις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις της περήφανης ζωγράφου και εκπαιδευτικού των παιδιών, Πόπης Νικολάου.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στην εκπαιδευτικό Πόπη Νικολάου, και ελπίζουμε αυτό το έργο να αφυπνίσει τους υπεύθυνους και να μπει ένα τέλος στην τραγωδία αυτή που συμβαίνει καθημερινά στη Μεσόγειο με εκατοντάδες πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους!», καταλήγει το Euronews. 
 
Την ίδια ώρα, τα συγχαρητήριά του έδωσε μέσω twitter και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
 
 

Συγχαρητήρια και από το ΑΚΕΛ

O Χρίστος Χριστοφίδης, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, σε γραπτή του δήλωσε συνεχάρη θερμά τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια τους, “όχι τόσο για τα βραβεία”, όπως σημειώνει, αλλά “κυρίως γιατί με τη μοναδική γλώσσα της τέχνης φρόντισαν να μας θυμίσουν ξανά την ουσία της παιδείας: την ευαισθητοποίηση, την κοινωνική πολιτική, διεθνή ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, τη δημιουργία, τη σύνθεση. Κυρίως τον ανθρωποκεντρισμό που πρέπει να είναι ο βασικός άξονας, και όχι η άγονη παράθεση γνώσεων μόνο”.


Η τεράστια ευαισθησία των μαθητών μας, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, “η οποία συγκίνησε διεθνώς, αποτελεί ένα πολύ εύστοχο σχόλιο για το κορυφαίο ζήτημα των πολιτικών προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι μετά τις απαράδεκτες ξένες επεμβάσεις στις χώρες τους οδηγούνται σε μια πραγματική οδύσσεια ξεριζωμού για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο, πιο ασφαλές μέλλον για τους ιδίους και τα παιδιά τους, ενώ κάτω από το βάρος, μεταξύ άλλων, απαράδεχτων ευρωπαϊκών πολιτικών, πολλές φορές οδηγούνται σε τραγωδίες και στο θάνατο”.

Δειτε Επισης

Συγκλονιστική φωτογραφία των NYT με τη σφαίρα δίπλα από το κεφάλι του Τραμπ τη στιγμή του πυροβολισμού
Αριστούχος μαθητής και φαν των όπλων ο Τόμας Κρουκς-Ταξίδεψε 70 χιλιόμετρα για να σκοτώσει τον Τραμπ
Ένας 50χρονος εθελοντής πυροσβέστης ήταν ο νεκρός από τα πυρά στη συγκέντρωση του Τραμπ
Η Χαμάς δεν αποχώρησε από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υποστηρίζει αξιωματούχος της
Η πρώτη αντίδραση της Μελάνια Τραμπ- «Ένα τέρας, προσπάθησε να σβήσει το πάθος του Ντόναλντ»
Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο 23χρονος που εντοπίστηκε τραυματισμένος στην Αγία Νάπα
Ανάλυση Sky News: Η επόμενη ημέρα-Πώς η απόπειρα κατά του Τραμπ θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των Εκλογών
Τέσσερις νεκροί έπειτα από οικογενειακή διαμάχη στη Γερμανία
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που o Τόμας Μάθιου Κρουκς ανοίγει πυρ κατά του Τραμπ
Μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός-Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του