Διθύραμβοι από Euronews για τους μαθητές της Λεμεσού

Στις πρώτες θέσεις της κεντρικής του σελίδας προτάσσει το Euronews το θέμα με το βραβείο που απέσπασαν οι μαθητές της Λεμεσού για το έργο που απεικονίζει πρόσφυγες σε βάρκα. 
 

«Οι μετανάστες» των μαθητών της Κύπρου σάρωσαν τα βραβεία στο Λονδίνο, είναι ο τίτλος του θέματος του Εuronews, το οποίο όπως αναφέρεται στις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου, ενώ φιλοξενεί και δηλώσεις της περήφανης ζωγράφου και εκπαιδευτικού των παιδιών, Πόπης Νικολάου.

«Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και στην εκπαιδευτικό Πόπη Νικολάου, και ελπίζουμε αυτό το έργο να αφυπνίσει τους υπεύθυνους και να μπει ένα τέλος στην τραγωδία αυτή που συμβαίνει καθημερινά στη Μεσόγειο με εκατοντάδες πρόσφυγες να χάνουν τη ζωή τους, διεκδικώντας ένα καλύτερο αύριο για αυτούς και τα παιδιά τους!», καταλήγει το Euronews. 
 
Την ίδια ώρα, τα συγχαρητήριά του έδωσε μέσω twitter και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. 
 
 

Συγχαρητήρια και από το ΑΚΕΛ

O Χρίστος Χριστοφίδης, επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας και μέλος Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ, σε γραπτή του δήλωσε συνεχάρη θερμά τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια τους, “όχι τόσο για τα βραβεία”, όπως σημειώνει, αλλά “κυρίως γιατί με τη μοναδική γλώσσα της τέχνης φρόντισαν να μας θυμίσουν ξανά την ουσία της παιδείας: την ευαισθητοποίηση, την κοινωνική πολιτική, διεθνή ευαισθητοποίηση, τη συμμετοχή, τη δημιουργία, τη σύνθεση. Κυρίως τον ανθρωποκεντρισμό που πρέπει να είναι ο βασικός άξονας, και όχι η άγονη παράθεση γνώσεων μόνο”.


Η τεράστια ευαισθησία των μαθητών μας, ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης, “η οποία συγκίνησε διεθνώς, αποτελεί ένα πολύ εύστοχο σχόλιο για το κορυφαίο ζήτημα των πολιτικών προσφύγων/μεταναστών, οι οποίοι μετά τις απαράδεκτες ξένες επεμβάσεις στις χώρες τους οδηγούνται σε μια πραγματική οδύσσεια ξεριζωμού για να διασφαλίσουν ένα καλύτερο, πιο ασφαλές μέλλον για τους ιδίους και τα παιδιά τους, ενώ κάτω από το βάρος, μεταξύ άλλων, απαράδεχτων ευρωπαϊκών πολιτικών, πολλές φορές οδηγούνται σε τραγωδίες και στο θάνατο”.

Δειτε Επισης

Επεισόδια έξω από ξενοδοχείο του Έσεξ που φιλοξενεί αιτούντες άσυλο-Τραυματίστηκαν οκτώ αστυνομικοί
ΒΙΝΤΕΟ: Ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα στον πρώτο όροφο πολυκατοικίας στην Αραδίππου
Χάθηκαν από την Πέμπτη τα ίχνη της 20χρονης Λιάνας στη Λεμεσό (pic)
Γαστρεντερίτιδα σε κρουαζιερόπλοιο εν πλω-Πάνω από 140 κρούσματα
Τρεις νεκροί από έκρηξη στο κέντρο εκπαίδευσης του σερίφη του Λος Άντζελες
Τυχαίος έλεγχος σε φορτίο στη Λεμεσό οδήγησε σε κατάσχεση χιλιάδων πυροτεχνημάτων και Labubu (pics)
Ως οικιακή βοηθός εργαζόταν η άτυχη 58χρονη-Τέσσερις οι επιβαίνοντες του οχήματος που την παρέσυρε στη Λεμεσό
Εκκενώθηκε πολυκατοικία στην Παλουριώτισσα μετά από πυρκαγιά-Στο νοσοκομείο ένοικος που εισέπνευσε καπνό
Nέες συγκρούσεις στη Συρία-Βεδουίνοι και Δρούζοι πολεμούν στην Σουέιντα, ανησυχία για νέο γύρο κλιμάκωσης
Αμερικανικά ΜΜΕ: Το Ιράν επανεξοπλίζει τους συμμάχους Χεζμπολάχ και Χούθι