Ταυτοποιήθηκε ο Banksy;

Ερευνητές ισχυρίζονται πως κατάφεραν, χρησιμοποιώντας μια επιστημονική μέθοδο, να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του Banksy, τα έργα του οποίου έχουν προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που χρησιμοποίησαν γεωγραφικά δεδομένα και μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία, ο καλλιτέχνης που έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά για τα έργα του δεν είναι άλλος από τον Robin Gunningham.


Οι μελετητές αναφέρουν πως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης κατάφερε να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα πίσω από το ψευδώνυμο Banksy, με το οποίο υπογράφει τα έργα του, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι ίδιοι μελέτησαν τις περιοχές, τις οποίες κοσμούν τα έργα του, και αφού απέκλεισαν αυτές από τις οποίες δεν θα μπορούσε να προέρχεται, έστρεψαν την προσοχή τους σε εκείνες, από όπου φαίνεται να κατάγεται.
Από τη συγκεκριμένη μέθοδο, που ακολουθείται και για τον εντοπισμό ενός κατά συρροή δολοφόνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι περιοχές που εντοπίζονται τα περισσότερα έργα του Banksy είναι το Λονδίνο και το Μπρίστολ, με αποτέλεσμα να υποστηρίζουν πως πιθανότητα είτε έχει διαμείνει σε αυτές τις περιοχές, είτε κατάγεται από αυτές.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εστιάζουν στο Μπρίστολ, καθώς παλαιότερη έρευνα είχε δείξει πως ο διάσημος, πλέον, καλλιτέχνης δεν ήταν άλλος από τον Robin Gunningham.

Με τη σειρά του ο βιολόγος Steve Le Comber, που ηγείται της ομάδας δήλωσε πως "Θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν ήταν ο Gunningham, ακόμη και αν δεν υπήρχε η δική μας έρευνα, η οποία απλά στηρίζει τη συγκεκριμένη διαπίστωση".
Ενώ, τονίζει πως "Επικεντρωθήκαμε σε 10 'υπόπτους', ωστόσο οι 9 απορρίφθηκαν, σχεδόν, αμέσως, με μόνο έναν να αποτελεί τον καταλληλότερο υποψήφιο".
Παράλληλα, ο Banksy φαίνεται να θορυβήθηκε από τις έρευνες και ζήτησε από τον δικηγόρο του να επικοινωνήσει με την ομάδα, προκειμένου να μάθει ποιες ήταν οι πληροφορίες που θα δίνονταν στη δημοσιότητα για την ταυτότητά του.
Πάντως, όποιος και να είναι θα συνεχίσει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον του κοινού, όχι για την ταυτότητά του, αλλά για τα έργα του.

Δειτε Επισης

Εντοπίστηκαν εκρηκτικά στο αυτοκίνητο και στο σπίτι του Κρουκς-Νόμιμα αγορασμένο το όπλο
Η Χαμάς δεν αποχώρησε από τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις υποστηρίζει αξιωματούχος της
Η πρώτη αντίδραση της Μελάνια Τραμπ- «Ένα τέρας, προσπάθησε να σβήσει το πάθος του Ντόναλντ»
Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο 23χρονος που εντοπίστηκε τραυματισμένος στην Αγία Νάπα
Τέσσερις νεκροί έπειτα από οικογενειακή διαμάχη στη Γερμανία
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που o Τόμας Μάθιου Κρουκς ανοίγει πυρ κατά του Τραμπ
Μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός-Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Πυροβολισμοί στη Γερμανία-Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η φρουρά του Τραμπ είχε ειδοποιηθεί 3-4 λεπτά πριν ο 20χρονος πυροβολήσει
Νέα δήλωση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του-«Δεν θα φοβηθούμε, ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο»