Ταυτοποιήθηκε ο Banksy;

Ερευνητές ισχυρίζονται πως κατάφεραν, χρησιμοποιώντας μια επιστημονική μέθοδο, να ανακαλύψουν την πραγματική ταυτότητα του Banksy, τα έργα του οποίου έχουν προκαλέσει παγκόσμιο θαυμασμό.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου, που χρησιμοποίησαν γεωγραφικά δεδομένα και μεθόδους που χρησιμοποιούνται στην εγκληματολογία, ο καλλιτέχνης που έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλά για τα έργα του δεν είναι άλλος από τον Robin Gunningham.


Οι μελετητές αναφέρουν πως αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι ο καλλιτέχνης κατάφερε να κρύψει την πραγματική του ταυτότητα πίσω από το ψευδώνυμο Banksy, με το οποίο υπογράφει τα έργα του, για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα.
Οι ίδιοι μελέτησαν τις περιοχές, τις οποίες κοσμούν τα έργα του, και αφού απέκλεισαν αυτές από τις οποίες δεν θα μπορούσε να προέρχεται, έστρεψαν την προσοχή τους σε εκείνες, από όπου φαίνεται να κατάγεται.
Από τη συγκεκριμένη μέθοδο, που ακολουθείται και για τον εντοπισμό ενός κατά συρροή δολοφόνου, κατέληξαν στο συμπέρασμα, ότι οι περιοχές που εντοπίζονται τα περισσότερα έργα του Banksy είναι το Λονδίνο και το Μπρίστολ, με αποτέλεσμα να υποστηρίζουν πως πιθανότητα είτε έχει διαμείνει σε αυτές τις περιοχές, είτε κατάγεται από αυτές.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εστιάζουν στο Μπρίστολ, καθώς παλαιότερη έρευνα είχε δείξει πως ο διάσημος, πλέον, καλλιτέχνης δεν ήταν άλλος από τον Robin Gunningham.

Με τη σειρά του ο βιολόγος Steve Le Comber, που ηγείται της ομάδας δήλωσε πως "Θα αποτελούσε έκπληξη αν δεν ήταν ο Gunningham, ακόμη και αν δεν υπήρχε η δική μας έρευνα, η οποία απλά στηρίζει τη συγκεκριμένη διαπίστωση".
Ενώ, τονίζει πως "Επικεντρωθήκαμε σε 10 'υπόπτους', ωστόσο οι 9 απορρίφθηκαν, σχεδόν, αμέσως, με μόνο έναν να αποτελεί τον καταλληλότερο υποψήφιο".
Παράλληλα, ο Banksy φαίνεται να θορυβήθηκε από τις έρευνες και ζήτησε από τον δικηγόρο του να επικοινωνήσει με την ομάδα, προκειμένου να μάθει ποιες ήταν οι πληροφορίες που θα δίνονταν στη δημοσιότητα για την ταυτότητά του.
Πάντως, όποιος και να είναι θα συνεχίσει να μαγνητίζει το ενδιαφέρον του κοινού, όχι για την ταυτότητά του, αλλά για τα έργα του.

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία