Η Ελληνίδα σωματοφύλακας του Ομπάμα αποκαλύπτει: ''Δεν φοβήθηκα ποτέ''

Εργάστηκε ως πράκτορας του FBI και διετέλεσε βασικό στέλεχος των Αμερικανικών Μυστικών Μυστικών Υπηρεσιών. Επιπλέον, ήταν η βασική φρουρός του Προέδρου Ομπάμα και άλλων Προέδρων των ΗΠΑ.  
 
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό Gold και τον John Vickers, η Ελληνο-αμερικανίδα Εύη Πούμπουρας μιλά για την τηλεόραση στην οποία εργάζεται σήμερα, παρουσιάζοντας τεχνικές, τόσο σχετικά με το αντικείμενο της, όσο και σε σχέση με την Διερεύνηση Διεθνών Οικονομικών Σκανδάλων και Απάτης.
 
«Οι Αμερικανικές Μυστικές Υπηρεσίες έχουν δύο βασικούς τομείς ευθύνης, ένας εκ των οποίων είναι η προστασία. Απαιτείται η ασφάλεια νυν και πρώην προέδρων και των οικογενειών τους καθώς και ανώτατων κρατικών αξιωματούχων», δηλώνει.
Ξεκίνησε να εργάζεται όταν πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπιλ Κλίντον. Αργότερα ζήτησε να βρίσκεται μόνιμα στην ασφάλεια του Προέδρου Ομπάμα και το αίτημά της εγκρίθηκε. Το απόλαυσε;
 
«Α ναι. Το γραφείο μου βρισκόταν στο Λευκό Οίκο. Πόσοι άνθρωποι μπορούν να το πούν αυτό; Φυσικά είναι πολύ σκληρό για το σώμα σου, γιατί μπορεί να στέκεσαι όρθιος 16 ώρες την ημέρα. Και παρά το γεγονός ότι μπορεί να ακούγεται εκπληκτικό το να ταξιδεύεις με το Air Force One, μπορεί να είναι εξαντλητικό. Θυμάμαι σε προεκλογική εκστρατεία, επισκεφτήκαμε πέντε Πολιτείες σε μια μέρα. Στο τέλος αναρωτιόμουν «πού είμαι τώρα;»
 
Γιατί έφυγε από το οικονομικό έγκλημα ;
 
«Όταν δούλευα στο Λευκό Οίκο γνώρισα τους ανταποκριτές όλων των τηλεοπτικών δικτύων. Ενας από εκείνους, και συγκεκριμένα από το NBC με ρώτησε εάν είχα σκεφτεί να κάνω ποτέ ένα ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση.
 
Στην αρχή ήμουν διστακτική μου άρεσε πραγματικά η δουλειά μου αλλά έκανα το ίδιο πράγματα για 13 συνεχόμενα χρόνια και θεώρησα ότι ήταν μια μοναδική ευκαιρία που έπρεπε να αρπάξω.  Κι έτσι το δοκίμασα».
Τώρα ασχολείται ενεργά με την παραγωγή πολλών τηλεοπτικών προγραμμάτων όπου παρουσιάζει αναλύσεις.
 
Φοβήθηκε ποτέ;
 
«Όχι. Δεν φοβήθηκα ποτέ. Νομίζω ότι όταν αποφασίζεις να κάνεις αυτήν την δουλειά, συμφιλιώνεσαι με αυτήν. Αντιλαμβάνεσαι ότι προθυμοποιείται να πεθαίνεις είτε εξαιτίας εκείνων που προστατεύεις, είτε πολύ πιθανόν και για άλλους».
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία