Λεμεσός: Αυτο-δηλώθηκε νεκρός για να συνεχίσει να οδηγεί

Τη φαντασία του επιστράτευσε ένας ηλικιωμένος οδηγός για να αποφύγει την επανεξέταση ικανοτήτων που του ζητήθηκε από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ). Ο 77χρονος, ο οποίος πιάστηκε να οδηγεί επικίνδυνα, δεν δίστασε να δηλώσει τον εαυτό του νεκρό για να μην χρειαστεί να περάσει από τη διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να του στερήσει την άδεια οδήγησης.
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»,   η ιστορία ξεκίνησε ότι η Τροχαία Λεμεσού είχε εντοπίσει τον 77χρονο να οδηγεί επικίνδυνα. Ακολούθως, το Τμήμα Οδικών Μεταφορών απέστειλε επιστολή στον ηλικιωμένο, καθορίζοντάς του ημερομηνία επανεξέτασης των ικανοτήτων του στην οδήγηση. Όμως, αντί εμφάνισης του 77χρονου, το Τμήμα έλαβε επιστολή,  που φέρεται να υπέγραφε στενό συγγενικό του πρόσωπο, με την οποία γνωστοποιείται ότι ο εν λόγω οδηγός απεβίωσε. Επισυνάφθηκε μάλιστα και το πιστοποιητικό θανάτου του.
 
Στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών καταχώρησαν τα έγγραφα και έκλεισαν τον φάκελο για την επανεξέταση του «μακαρίτη». Μέχρι προ ημερών, όταν η Αστυνομία Λεμεσού έστειλε νέα επιστολή στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών, υπενθυμίζοντας και ζητώντας ξανά την επανεξέταση του συγκεκριμένου ηλικιωμένου οδηγού. Αιτία για να επανέλθει πιο επίμονα η Αστυνομία για τη διαδικασία επανεξέτασης του ηλικιωμένου, ήταν το γεγονός ότι ο «μακαρίτης» πιάστηκε να οδηγεί και πάλι επικίνδυνα.
 
Το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ζήτησε διευκρινίσεις αφού είχε το πιστοποιητικό θανάτου του καταγγελλόμενου και η Αστυνομία Λεμεσού προχώρησε στις απαραίτητες διευκρινίσεις.  Με έκπληξη, τότε διαπίστωσαν ότι ο 77χρονος μόνο «μακαρίτης» δεν ήταν! Όπως διαφάνηκε, η επιστολή και το Πιστοποιητικό Θανάτου είχαν αποσταλεί για να αποφύγει ο επικίνδυνος ηλικιωμένος οδηγός την επανεξέταση των ικανοτήτων του στο τιμόνι.
 
Τώρα, διερευνάται  ποιος έγραψε την επιστολή, στην οποία γνωστοποιείται ο θάνατος του  και κατά πόσον εμπλέκονται στην υπόθεση και συγγενικά του πρόσωπα. 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της