Μαρίνα: Τα 7 χρόνια κόλασης δίπλα στον Σαΐφ

Τα βάσανα που πέρασε η ίδια και τα παιδιά της κατά τα εφτά πέτρινα χρόνια που έζησε δίπλα στον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά, τον περιβόητο Αιγύπτιο αεροπειρατή εξιστόρησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η Κύπρια πρώην σύζυγός του, Μαρίνα. 
 
Η ίδια κάνει λόγο για μια περίοδο γεμάτη τρόμο για την οικογένεια της.  «Έζησα επτά χρόνια δυστυχίας μαζί του, μια ζωή γεμάτη απειλές, ξύλο, βάσανα και τρόμο. Ήταν ένας γάμος – κόλαση» ανέφερε μεταξύ άλλων η Μαρίνα. Κάνει επίσης λόγο για έναν άνθρωπο με σκοτεινό παρελθόν και διαταραγμένη συμπεριφορά και προσωπικότητα.
 
Όσο για τη μετάβαση της, προχθές Τρίτη, στο αεροδρόμιο Λάρνακας κατά τη διάρκεια της αεροπειρατείας,  η Μαρίνα ανέφερε ότι την μετέφεραν εκεί για να επιβεβαιώσει την ταυτότητα του, ακούγοντας τον να μιλά από τον ασύρματο.  

Γνωριμία και ένας γάμος - εφιάλτης
Σύμφωνα με την ίδια, γνωρίστηκαν τυχαία στη Λάρνακα το 1983 και η γνωριμία τους εξελίχθηκε σε έρωτα που κατέληξε σε γάμο από τον οποίο απέκτησαν τρία παιδιά.  Ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά ήταν τότε 26 ετών και η Μαρίνα 18. Παντρεύτηκαν το 1985 και χώρισαν πέντε 4 χρόνια αργότερα, λίγο μςτά τη γέννηση των δίδυμων θυγατέρων τους. Η Μαρίνα δηλώνει ότι με τον χωρισμό τους, λυτρώθηκε και αυτή και τα παιδιά της.
Όπως θυμάτα, σε αυτό τον γάμο, ο Σαΐφ δεν δούλεψε ποτέ και δεν πρόσφερε έστω και μια λίρα στην οικογένειά του. Το διάστημα του γάμου του διέμεναν στο σπίτι των γονιών της στην Ορόκλινη και τους συντηρούσε ο πατέρας της.

Εκτός από το γεγονός ότι δεν δούλευε, ο Σαΐφ έκανε χρήση ναρκωτικών και όταν δεν υπήρχαν χρήματα για τη δόση του ξεσπούσε βίαια εναντίον των παιδιών, της γυναίκας του και όλων όσοι ζούσαν στο πατρικό της σπίτι.
Έχοντας εκπαίδευση σε πολεμικές τέχνες και υπό το στερητικό σύνδρομο που του προκαλούσε η έλλειψη της δόσης του, αυτές οι βίαιες επιθέσεις, όπως τις περιέγραψε η Μαρίνα, προκαλούσαν φρίκη. Τυφλωμένος από τα πάθη του, επιχειρούσε συχνά να σκοτώσει ακόμα και τα παιδιά του με τον πιο στυγνό τρόπο και όχι απλώς να βιαιοπραγήσει σε βάρος τους.
 
Συνεχείς απελάσεις
Κατά τη διάρκεια της επταετούς συμβίωσής του με τη Μαρίνα, κ Σαΐφ απελάθηκε τέσσερις ή πέντε φορές από το νησί μας, λόγω πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και παράνομης εισόδου στο νησί ως επικίνδυνο πρόσωπο ή λόγω εμπλοκής του σε διάφορες αξιόποινες πράξεις στην Κύπρο.
Όταν απελαυνόταν από την Κύπρο, συνήθως εξέτιε ποινές φυλάκισης στη χώρα του την Αίγυπτο και μετά, με πλαστά έγγραφα κατόρθωνε να επιστρέφει στο νησί μας.
Στις υποθέσεις του στην Κύπρο, περιλαμβάνεται η επίθεση και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης σε αστυνομικό του ΤΑΕ Λάρνακας, κατά τη διαδικασία απέλασής του με αεροπλάνο, κατά την οποία τραυματίστηκαν και άλλοι αστυνομικοί ελαφρότερα. Υπολογίζει ότι η υπόθεση συνέβη μεταξύ 1986-1987.
 
Πλήρης εξαφάνιση μετά το χωρισμό
Από το 1990, που ο Σαΐφ εγκατέλειψε οριστικά τα παιδιά και τη γυναίκα του (πήραν διαζύγιο λίγους μήνες μετά), υπήρξε μεταξύ τους μόνο μια τηλεφωνική επικοινωνία. Ήταν τόσο σκληρή για τη Μαρίνα που δεν την ξέχασε ποτέ. Πριν μερικά χρόνια, σε δυστύχημα στη Λάρνακα, σκοτώθηκε ένα από τα παιδιά που απέκτησαν μαζί, η κόρη τους. Θεώρησε σωστό να τον πάρει τηλέφωνο και να του το πει. «Και εμένα τι με νοιάζει, δεν πειράζει που σκοτώθηκε», της απάντησε ξερά εκείνος.
 
Η Μαρίνα έκλεισε δακρυσμένη το τηλέφωνο και από τότε δεν υπήρξε ποτέ άλλη επικοινωνία μαζί του. Μέχρι που το πρωί της περασμένης Τρίτης, ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά έφτασε ως αεροπειρατής στο νησί μας και όλοι έμαθαν για τη «Μαρίνα της Ορόκλινης», την πρώην σύζυγό του, που «για χάρη της έκανε την αεροπειρατεία, ζητώντας να τη δει».
 
«Ακόμα και τώρα φοβόμαστε…»
«Κάποιοι  έγραψαν πως ο Σαΐφ Ελ Ντιν Μουστάφα, έκανε αεροπειρατεία για χάρη της Μαρίνας της Ορόκλινης. Μακάρι να ήταν έτσι. Αλλά, τους πληροφορώ εγώ που τον ξέρω και τον έζησα, πως τούτος ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρθηκε ούτε για μια στιγμή για τα μωρά του, ούτε όταν ζούσε εδώ, ούτε και όταν έφυγε. Πρόσφερε μόνο πόνο, δυστυχία και τρόμο. Και τώρα ακόμα που είναι κρατούμενος από την Αστυνομία, εγώ και τα παιδιά μου φοβούμαστε», ήταν τα λόγια της κυρίας Μαρίνας.
 
Η ίδια εξέφρασε την πικρία της για τις ανακρίβειες που διατυπώθηκαν από ΜΜΕ, ιστοσελίδες και διάφορους στο Διαδίκτυο, σε σχέση με το περιστατικό και την ίδια. Τα όσα συνέβησαν προχθές διατάραξαν ξαφνικά την οικογενειακή και ψυχική της γαλήνη.  Τόνισε μάλιστα ότι, για κάποιες περιπτώσεις, τα όσα λέχθηκαν, γράφτηκαν και ειπώθηκαν σε κάποια ΜΜΕ θα παρουσιαστούν στα Δικαστήρια.
 
Άνθρωπος με σκοτεινό παρελθόν
Παρορμητικός με εξάρσεις θυμού, εθισμένος σε ουσίες και με διαταραγμένη συμπεριφορά και προσωπικότητα.  Πέραν αυτών, πρόκειται για άνθρωπο με σκοτεινό παρελθόν.  
Όπως ανέφερε η Μαρίνα,  ο ίδιος υποστήριζε και συμπεριφερόταν ως  φανατικός υποστηρικτής του Γιασέρ Αραφάτ και της οργάνωσής του PLO. Για τον λόγο αυτό είχε εκτίσει σε κάποια περίοδο της ζωής του τετραετή φυλάκιση στη Συρία, η οποία σε κάποιο στάδιο ήταν αντίπαλος για το PLO. Καυχόταν ακόμη ότι έλαβε μέρος στη δολοφονία τριών Ισραηλινών στρατιωτών, ενώ σε κάποια δράση του είχε δεχθεί σφαίρα στον θώρακά του, τα σημάδια της οποίας επεδείκνυε. Υποστήριζε, ακόμα, πως διετέλεσε αξιωματικός του αιγυπτιακού στρατού. 
 
Ο Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά φέρει επίσης στο σώμα του διάφορα τατουάζ-σύμβολα, που φαίνεται να σχετίζονται με το σκοτεινό παρελθόν του, θέμα στο οποίο αναφέρθηκε και η Αστυνομία παρουσιάζοντας τον ύποπτο στο Δικαστήριο χθες και αναφέροντας ότι θα διερευνηθεί ο συμβολισμός αυτών των τατουάζ.
 
«Ήμουνα σίγουρη από τα τατουάζ, κάποια αντικείμενα και ένα για το οποίο δεν θέλω να πω δημόσια τι ήταν, πως αυτός ο άνθρωπος είχε σχέση με σκοτεινά πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά η Μαρίνα Παράσχου.
Τόνισε ακόμη ότι ισχυρή πεποίθησή της, από τη ζωή που πέρασε με τον Σαΐφ αλ Ντιν Μουσταφά, είναι πως «πρόκειται για ένα πολύ επικίνδυνο άτομο», επεξηγώντας ότι εννοεί με τον όρο την εξτρεμιστική δράση του 59χρονου.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της