Συμφωνία ΠΑΣΥΝΟ-Κυβέρνησης- Αρχίζει ουσιαστικός διάλογος

Κατ` αρχήν συμφωνία επιτεύχθηκε σήμερα με το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΝΟ, η οποία θα τεθεί προς επικύρωση σε αυριανή Γενική Συνέλευση της συντεχνίας, δήλωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Μιλώντας σε κοινή διάσκεψη Τύπου, στο Προεδρικό Μέγαρο, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου, χαιρέτισε την απόφαση της Κυβέρνησης για την έναρξη ενός ουσιαστικού διαλόγου και πρόσθεσε ότι τα απεργιακά μέτρα των νοσηλευτών θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι την επικύρωση της συμφωνίας από τη Γενική Συνέλευση της συντεχνίας, η οποία θα έχει οριστεί για αύριο το απόγευμα.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ αντικρίζει θετικά την εξέλιξη αυτή.

Αποφασίζει αύριο η ΠΑΣΥΝΟ για τη συμφωνία με την Κυβέρνηση

Γενική Συνέλευση πραγματοποιούν αύριο τα μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, κατά την οποία αναμένεται να τοποθετηθούν επί της συμφωνίας στην οποία κατέληξε το ΔΣ της συντεχνίας με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω και να αποφασίσουν κατά πόσον θα αρθούν τα απεργιακά μέτρα.

«Το ΔΣ της ΠΑΣΥΝΟ θα ενημερώσει τη Γενική Συνέλευση για το περιεχόμενο της κατ' αρχήν συμφωνίας που έγινε σήμερα μεταξύ του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω κ. Κωνσταντίνου Πετρίδη και της συντεχνίας, μετά από ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δυο πλευρών τα τελευταία 24ωρα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΠΑΣΥΝΟ.

Τα μέλη της συντεχνίας, προστίθεται, θα αποφασίσουν κατά πόσον συγκατατίθενται στη σχετική συμφωνία και ανάλογα θα αποφασιστεί και η άρση των απεργιακών μέτρων.

«To ΔΣ χαιρετίζει τις εξελίξεις και είναι έτοιμο να προσέλθει σε διάλογο μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, εφόσον η επίσημη πλευρά τηρήσει τις δεσμεύσεις της» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Γενική Συνέλευση πραγματοποιείται αύριο στις 4 μ.μ. στο «Τρίκκης Palace» στη Λεμεσό.

 

Ο ΠΙΣ χαιρετίζει την κατ'αρχήν συμφωνία Κυβέρνησης-ΠΑΣΥΝΟ 

 

H ηγεσία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου χαιρέτισε την κατ` αρχήν συμφωνία μεταξύ της ΠΑΣΥΝΟ και της πολιτείας.

Σε ανακοίνωση ο ΠΙΣ καλεί ταυτόχρονα όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στον τομέα της υγείας, με εποικοδομητικό τρόπο, να συμβάλουν εντατικά στις προσπάθειες του κράτους να εφαρμόσει τη διοικητική και οικονομική αναδιάρθρωση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

«Ως ΠΙΣ, διαχρονικά, έμπρακτα και με εποικοδομητικό τρόπο συμβάλλουμε στις προσπάθειες της πολιτείας για να επιλύσει τα χρονίζοντα και τα ολοένα αυξανόμενα και διογκούμενα προβλήματα που ταλανίζουν κυρίως το δημόσιο τομέα της υγείας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Ως εκ τούτου, θεωρούμε ότι με την ειλικρινή και αγαστή συνεργασία αλλά και με την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα όλων των συμβαλλόμενων φορέων θα μπορέσουμε να προωθήσουμε τις ορθολογικές μεταρρυθμίσεις που θα διασφαλίζουν την εύρυθμη και ποιοτική παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα» καταλήγει ο ΠΙΣ.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της