ΠτΔ: Θα συνεχίσω άοκνα τις προσπάθειές μου για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού

  Διαβεβαίωση ότι θα συνεχίσει άοκνα τις προσπάθειες για επίτευξη λύσης του Κυπριακού που θα επανενώνει την Κύπρο και θα δημιουργεί συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο του κυπριακού λαού, δίνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στην κυπριακή ομογένεια της Βρετανίας.

Με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κυπριακής Αδελφότητας Αντώνη Γερολέμου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συνεχιζόμενη στήριξη της κυπριακής κοινότητας της Βρετανίας στις προσπάθειές του για επίλυση του εθνικού προβλήματος.

Με αφορμή πρόσφατο σχετικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Αδελφότητας, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εκφράζει αρχικά τις ευχαριστίες του προς τον κ. Γερολέμου, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της παροικιακής οργάνωσης.

«Είναι ιδιαίτερα τιμητική η στήριξη που προσφέρεται στην πατρίδα μας και σε εμένα προσωπικά από τον εθνικό φάρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας, την οποία συνέστησαν και λάμπρυναν οι συμπατριώτες μας απόδημοι που βρήκαν καταφύγιο στη φιλόξενη χώρα της Μεγάλης Βρετανίας», σημειώνει ο κ. Αναστασιάδης.

Στη συνέχεια εκφράζει τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της κυπριακής πολιτείας και του κυπριακού λαού προς όλους τους απόδημους που «χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς επιδιώξεις» είναι συμπαραστάτες στην προώθηση της εθνικής υπόθεσης και στον αγώνα για απαλλαγή από την κατοχή και για επανένωση του νησιού.

«Αισθανόμενος δίπλα μου τη δική σας στήριξη και βοήθεια, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως θα συνεχίσω άοκνα τις προσπάθειές μου για την επίτευξη λύσης του Κυπριακού που θα επανενώνει την πατρίδα μας, θα τερματίζει τον εποικισμό και τον εκτουρκισμό των κατεχομένων εδαφών μας, θα απαλλάσσει την Κύπρο από τον τουρκικό στρατό κατοχής και θα δημιουργεί συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο του λαού μας», καταλήγει η ευχαριστήρια επιστολή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Α. Βαφεάδης: Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση
Απαισιόδοξη η Αννίτα για το Κυπριακό-«Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό»
Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι
Προκλητικός Γκιουλέρ-«Δικαιολογημένη και αναγκαία η εισβολή στην Κύπρο»
Γ. Παναγιώτου: Τα μαθήματα εμπεδώθηκαν ώστε τα εγκλήματα να μην επαναληφθούν
Μ. Δαμιανός: Παρά τις δυσκολίες δεν θα σταματήσουμε τις προσπάθειες για λύση
Α. Γρηγορίου: Εργαζόμαστε για τερματισμό κατοχής και επανένωση της πατρίδας μας
Μ. Χαρτσιώτης: Αποτελεί υποχρέωσή μας να δικαιώσουμε τη θυσία όσων θυσιάστηκαν για την πατρίδα μας
K. Λετυμπιώτης: Αγώνας καθημερινός και αδιάλειπτος για άρση του αδιεξόδου στο Κυπριακό
Πρόεδρος της Βουλής για απόπειρα κατά του Τραμπ: Δεν χωρούν τρομοκρατικές ενέργειες σε δημοκρατίες