Πολιτικός σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα στο Κεμπέκ

Επτά άτομα έχασαν τη ζωή τους χθες όταν ένα μικρό αεροπλάνο συνετρίβη στις Νήσους της Μαγδαληνής στον Κόλπο του Αγίου Λαυρεντίου, σύμφωνα με την αστυνομία της επαρχίας του Κεμπέκ.

Τα θύματα περιλαμβάνουν έξι επιβάτες και τον πιλότο, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Μαρτίν Ασελέν, χωρίς ωστόσο να αναφέρει τα ονόματα των νεκρών.

Ωστόσο το καναδικό ραδιοτηλεοπτικό κανάλι CBC και άλλα καναδικά μέσα ανέφεραν ότι μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγεται και ο πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Ζαν Λαπιέρ, 59, ο οποίος, όπως ανέφεραν, βρισκόταν καθ` οδόν για την κηδεία του πατέρα του με άλλα μέλη της οικογένειάς του.

Ο Λαπιέρ ήταν δημοφιλής και επιφανής σχολιαστής ειδήσεων και παρουσιαστής με έδρα το Κεμπέκ μετά από μια επαγγελματική πορεία στην πολιτική. Είχε υπηρετήσει ως υπουργός μεταφορών στην φιλελεύθερη κυβέρνηση από τον Ιούλιο του 2004 έως τον Φεβρουάριο του 2006 και ως κυβερνήτης της γαλλόφωνης επαρχίας του Κεμπέκ υπό τον πρωθυπουργό Πολ Μάρτιν.
 

Το μικρό μισθωμένο αεροπλάνο συνετρίβη στη διάρκεια κακοκαιρίας καθώς προσέγγιζε ένα τοπικό αεροδρόμιο στις Νήσους της Μαγδαληνής, είπαν τα καναδικά μέσα ενημέρωσης.

Η υπηρεσία ερευνών δυστυχημάτων μεταφορικών μέσων του Καναδά δήλωσε ότι διερευνά την πτώση του αεροπλάνου αλλά δεν θα μπορέσει να στείλει ομάδα επιτόπιας έρευνας μέχρι αύριο, λόγω των καιρικών συνθηκών.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Χωρίς ρεύμα η Έγκωμη λόγω βλάβης στο δίκτυο της ΑΗΚ
Μάχη με τις φλόγες στη Ραφήνα-Κάηκαν σπίτια, απεγκλωβίστηκαν πάνω από 300 κάτοικοι (vids&pics)
Στις 25 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων-Πληροφορίες κατάταξης από ΥΠΑΜ
Πώς σχολιάζει την απόφαση Ανωτάτου για Ντόρια ο Κληρίδης-«Πάσχει ριζικά, έπρεπε να ακολουθηθεί ο Κανονισμός του 23»
Οι αντιδράσεις έφεραν τελικά αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα Κέντρα Αποκατάστασης-Τι εξηγεί η ΟΣΑΚ
Δεύτερη καταδίκη εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας-Δικαιώθηκε ο Αρβανίτης για την υπόθεση δυσφήμησης
Έγγραφο εξουσιοδότησης από Αναστασιάδη παρουσίασε η υπεράσπιση Συλλούρη στη δίκη για Al Jazeera
Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Στο μικροσκόπιο της Βουλής το άνοιγμα της Μακαρίου-Εξετάζονται οι προσπάθειες αποφυγής συνεπειών