Ο Γ. Εισαγγελέας διαψεύδει “τα περί μη τήρησης συμφωνηθέντων” στην κάθοδο Λώλου

Ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης διέψευσε “τα περί μη τήρησης συμφωνηθέντων από πλευράς των κυπριακών αρχών” σε σχέση με την κάθοδο του Θεοφάνη Λώλου στην Κύπρο.

Ο κ. Κληρίδης κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει την ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίτερα σήμερα ο δικηγόρος του κ. Λώλου, Χρίστος Τριανταφυλλίδης, σύμφωνα με την οποία ο πελάτης του προτίθετο να έρθει οικειοθελώς στην Κύπρο και να θέσει τον εαυτό του στη διάθεση των αρμοδίων Αρχών της Κυπριακής Δημοκρατίας, επικρίνοντας ταυτόχρονα τις κυπριακές Αρχές ότι δεν τήρησαν τα συμφωνηθέντα.

Ο κ. Κληρίδης δήλωσε ότι “εκείνο που συνέβη είναι ότι επειδή οι διευθετήσεις εκ μέρους του εκζητουμένου έγιναν μόλις χθες αργά, οι ελληνικές αρχές προέβηκαν στην εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του, του οποίου δεν έχει ζητηθεί η ακύρωση”.

Όπως εξήγησε, η διευθέτηση η οποία έγινε ήταν να παγοποιηθεί - και όχι να ακυρωθεί το ένταλμα -για κάποιες ώρες, προκειμένου ο κ. Λώλος να έρθει στην Κύπρο και ακολούθως να εκτελεστεί το ένταλμα εναντίον του, πράγμα που φαίνεται ότι δεν έγινε.

Όπως μεταδόθηκε νωρίτερα, ο κ. Λώλος συνελήφθη στη 13:00 όταν μετέβη στο Διεθνή Αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος στην Αθήνα για να μεταβεί στην Κύπρο, όπου στον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι εκκρεμούσε εναντίον του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, το οποίο και ενεργοποιήθηκε. Αυτό που αναμένεται να γίνει από εδώ και πέρα είναι να παρουσιαστεί ενώπιον Εισαγγελέως που θα αποφασίσει τα περί της έκδοσης του στην Κύπρο.

Δειτε Επισης

Απαντά για τη διαμαρτυρία στο Στρόβολο το Τμήμα Πολεοδομίας-«Η είσοδος έχει ακυρωθεί βάσει σχεδιασμού»
Εξελίξεις τις επόμενες ημέρες για την έφεση Τυχικού-Αρχίζει η διαδικασία στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
Εκδήλωση διαμαρτυρίας κατοίκων Αγίας Θεοδώρας και Αγίας Θεοδοσίας στο Στρόβολο
Τέλεσε το μνημόσυνο της μητέρας του ο Τυχικός-Την ερχόμενη εβδομάδα το θέμα στο Πατριαρχείο (pics)
Αίθριος ο καιρός, στους 37 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Ανεβαίνει τις επόμενες ημέρες ο υδράργυρος
Εισήγηση ΣΠΟΛΜΗΚ προς ΥΠΕΣ για απευθείας έκδοση άδειας οικοδομής με πολεοδομική άδεια
Το Υπουργείο Υγείας προκήρυξε το Σχέδιο Κρατικών Ενισχύσεων Ήσσονος 2025
Ξεκινά η αποδοχή αιτήσεων για έκδοση μπλε κάρτας της ΕΕ-Όλες οι λεπτομέρειες
​​​​​​ Παραδόθηκε στην κυκλοφορία τμήμα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού-Σαΐττά
Εκκαθάρισε τις δηλώσεις εισοδήματς για το 2023 πριν την υποβολή νέων για το 2024 ο Έφορος Φορολογίας