Έφθασε η μέρα της κρίσης για τον Ρίκκο

Ανακοινώνει σήμερα το πρωί την απόφασή του του Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας αναφορικά με το καταπόσον υπάρχει ή οχι  «εκ πρώτης όψεως υπόθεση ενοχής» στην ποινική υπόθεση εναντίον του τέως βοηθού Γενικού Εισαγγελέα Ρίκκου Ερωτοκρίτου, των δικηγόρων Ανδρέα Κυπρίζογλου και Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού γραφείου «Ανδρέας Νεοκλέους ΔΕΠΕ».

Και οι 4 κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν 7 κατηγορίες που προνοούν μέχρι και 7 χρόνια φυλάκιση. Συγκεκριμένα, το κατηγορητήριο που καταχώρισε ο Γενικός Εισαγγελέας περιλαμβάνει τις κατηγορίες του δεκασμού δημόσιου λειτουργού, δωροληψίας για επίδειξη εύνοιας από δημόσιο λειτουργό, δωροδοκίας οικείων αξιωματούχων, συναλλαγών με αντιπροσώπους οι οποίες υποδηλώνουν διαφθορά, κατάχρησης εξουσίας, συνωμοσίας για ανατροπή της πορείας της δικαιοσύνης, συνωμοσίας προς καταδολίευση. Όλοι οι κατηγορούμενοι απορρίπτουν τις κατηγορίες εναντίον τους.
Η διαδικασία ενώπιον του Κακουργιοδικείου ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο και ολοκληρώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου 2015 με την παρουσίαση της μαρτυρίας της Κατηγορούσας Αρχής στην υπόθεση.  

Στην συνέχεια, οι συνήγοροι υπεράσπισης ετοίμασαν και κατέθεσαν γραπτώς τις αγορεύσεις τους, οι οποίες περιστρέφονταν γύρω από το ότι η κατηγορούσα αρχή δεν κατάφερε να αποδείξει την ενοχή των πελατών τους  στις κατηγορίες που τους απαγγελθηκαν.
Μετά κατέθεσε την γραπτή της αγόρευση η Κατηγορούσα αρχή, η οποία περιστράφηκε γύρω από το ότι αποδείχθηκε με την υπόθεση που παρουσιάστηκε  η ενοχή των κατηγορουμένων στα όσα τους καταλογίζονται.
Κατόπιν το δικαστήριο μελέτησε τις αγορεύσεις των δυο πλευρών και τα όσα παρουσιάστηκαν ενώπιον του (στοιχεία και μαρτυρίες) και σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του.

Σε περίπτωση που το Κακουργιοδικείο κρίνει ότι δεν υπάρχει εκ πρώτης όψεως υπόθεση, οι κατηγορούμενοι αθωώνονται, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα κληθούν σε απολογία και οι δικηγόροι τους θα έχουν το δικαίωμα να κλητεύσουν μάρτυρες υπεράσπισης.
Ουσιαστικά αυτό που θα κρίνει το Κακουργιοδικείο είναι το κατά πόσον εκ πρώτης όψεως και με βάση το μαρτυρικό υλικό στοιχειοθετούνται ή όχι οι κατηγορίες που προσάπτονται εναντίον των κατηγορουμένων.


 
 
 
 

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του Ευρωβουλευτή ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Τον πήχη ψηλά έθεσε ο Αρμεύτης-Μια πόλη για τους πολλούς θέλει ο Νικολαΐδης
Καταχωρήθηκε η αγωγή Αναστασιάδη κατά του Μακάριου Δρουσιώτη-Αξιώνει πέραν των δύο εκ.
Με το ένα πόδι εκτός ΔΗΣΥ η Νιόβη Παρισινού, μετά τη στήριξη στον Γεάδη
Διαφοροποιήθηκε ο αριθμός των Μελών των Κοινοτικών Συμβουλίων
Όραμα και εμπειρία αντιπαρέβαλαν για τη Δημαρχία Λευκωσίας Προύντζος και Τορναρίτης
Μαραθώνια, χωρίς σημαντικά προβλήματα η υποβολή υποψηφιοτήτων για την ΤΑ-Όλα όσα έγιναν
Υποβάλλονται οι υποψηφιότητες για δημοτικές εκλογές και ΕΟΑ
ΗΠΑ για τον ανθρωπιστικό διάδρομο-«Σε ετοιμότητα τα σκάφη να ξεκινήσουν όταν δοθεί η εντολή»
ΟΗΕ: Ο θαλάσσιος διάδρομος μέσω της Κύπρου βοήθησε, αλλά δεν αρκεί για την παράδοση μέσω ξηράς