Ο μάγκας Μερκής και η αποδοχή του Τιμούρ

Όταν ο ΑΠΟΕΛ ανακοίνωνε την πρόσληψη του Τιμούρ Κετσπάγια στις 28 Αυγούστου, ο Γεωργιανός προπονητής δεν τύχαινε καθολικής αποδοχής από τους φίλους του ΑΠΟΕΛ.
 
Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι φορές που ο Τιμούρ Κετσπάγια αποτέλεσε κόκκινο πανί για τους οπαδούς των γαλαζοκιτρίνων είτε ως ποδοσφαιριστής, είτε μετέπειτα ως προπονητής στην Ανόρθωση.
 
Το ξεκίνημα του Τιμούρ Κετσπάγια στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ ήταν ιδανικό. Οι μεγάλες σε έκταση σκορ νίκες επί της Πάφου, της ΑΕΛ και της Νέας Σαλαμίνας σε συνδυασμό με τη βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας, είχαν την σφραγίδα του Γεωργιανού προπονητή.
 
Ακολούθησαν οι εντός έδρας ήττες από Απόλλωνα, Ανόρθωση, ΑΕΚ και Δόξα που άφησαν τον ΑΠΟΕΛ στο -7 από την κορυφή και η μουρμούρα των οπαδών άρχισε να αγγίζει τον Τιμούρ Κετσπάγια. Οι σωστές μεταγραφικές επιλογές τον Ιανουάριο, η επιστροφή των τραυματιών και η άνοδος στην απόδοση ποδοσφαιριστών που υπήρχαν στο ρόστερ άλλαξαν άρδην την εικόνα του ΑΠΟΕΛ.
 
Με εννέα συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα οι γαλαζοκίτρινοι έκοψαν πρώτοι το νήμα στο τέλος της κανονικής περιόδου και αρχίζουν από θέση ισχύος την κούρσα των play off και θα επιδιώξουν την κατάκτηση του τέταρτου συνεχόμενου πρωταθλήματος.
 
Στο εκτός έδρας ντέρμπι  με τον Απόλλωνα ο Τιμούρ Κετσπάγια άκουσε για πρώτη φορά από τη μέρα που κάθισε στον πάγκο του ΑΠΟΕΛ το όνομα του να γίνεται σύνθημα στα χείλη των φίλων της ομάδας.
 
Οι αλήθειες του Μερκή
Υπόδειγμα επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι ο Γιώργος Μερκής. Τα αισθήματα του για τον Απόλλωνα δεν τα έκρυψε ποτέ. Το είπε άλλωστε και μετά το τέλος του ντέρμπι. Οι φίλοι της Λεμεσιανής ομάδας νιώθουν προδομένοι από την απόφαση του να συνεχίσει την καριέρα του στον ΑΠΟΕΛ και αρκετοί εξ αυτών τον αποδοκίμασαν.
 
Ο δυναμικός στόπερ ανέφερε ότι συγχωρεί όσους τον αποδοκίμασαν λέγοντας μια μεγάλη αλήθεια: «Αν ήμουν στη θέση τους και εγώ το ίδιο θα έκανα», είπε ο 31χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος δεν κρύφτηκε πίσω από το δάκτυλο του και με την ειλικρίνεια του κέρδισε την εκτίμηση αρκετών ποδοσφαιρόφιλων.
 
Το πως και το γιατί έφυγε ο Μερκής από τον Απόλλωνα το γνωρίζει ο ίδιος, η διοίκηση και η τεχνική ηγεσία των γαλάζιων. Οι επιδόσεις του στον ΑΠΟΕΛ αποδεικνύουν πάντως ότι ο Απόλλωνας έχασε μια ποιοτική λύση για το κέντρο της άμυνας, όπου διαθέτει μόνο δύο αξιόπιστες λύσεις, τους Φρέιρε και Αγγελή.
 
Το δεδομένο είναι πως ο Μερκής βοηθά τα μέγιστα τον ΑΠΟΕΛ στην προσπάθεια του για υλοποίηση των στόχων της ομάδας και δίνει τον καλύτερο του εαυτό για τη φανέλα που φορά. Δεδομένο είναι επίσης πως τίποτα και κανείς δεν μπορεί να βγάλει από την καρδιά του τον Απόλλωνα.