Στηρίζουμε πλήρως τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό

Το ρόλο που μια επανενωμένη Κύπρος μπορεί να παίξει ως ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή, υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες του στο Προεδρικό με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.
 
Ο κ. Σουλτς είπε πως “βρίσκομαι εδώ για να εκφράσω την πλήρη στήριξή μας στις συνεχιζόμενες συνομιλίες και διαπραγματεύσεις”, καθώς και “για να ακούσω και να μάθω και να κατανοήσω”. Πρόσθεσε πως ακούγοντας τον Πρόεδρο Αναστασίαδη κατανόησε κάποια σημεία πολύ καλύτερα.
 
Στις δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αναφέρθηκε επίσης στην αεροπειρατεία που σημειώθηκε σε αεροπλάνο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Λάρνακας, εκφράζοντας την ελπίδα να υπάρξει μια καλή διευθέτηση του ζητήματος.
 
Από την πλευρά το,υ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον κ. Σουλτς για την παρούσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό και τον ευχαρίστησε για την ισχυρή υποστήριξή του στις προσπάθειες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
 
Είπε πως αυτός και ο κ. Σουλτς συμφωνούν πως το Κυπριακό είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα και πως η επίλυσή του πρέπει να είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ. Ανέφερε πως επανέλαβε στον κ. Σουλτς πως η συνεισφορά του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς αυτή την κατεύθυνση είναι μείζονος σημασίας.
 

Δειτε Επισης

Είδε Ολγκίν ο Κόστα και εξέφρασε την πλήρη στήριξη της ΕΕ στις προσπάθειες λύσης
Συγκάλεσαν επίσημα την νέα πολυμερή τα Ηνωμένα Έθνη για τις 16 και 17 Ιουλίου
Εκλέγηκε το νέο Πολιτικό Γραφείο και η νέα Κεντρική Γραμματέα του ΑΚΕΛ
Μετέβη ξαφνικά στην Άγκυρα ο Ουστέλ-Σχετίζεται με την κρίση για το ««νομοσχέδιο για την οργάνωση της αστυνομίας»
Θεσμοθετείται ο Γενικός Δημόσιος Κατήγορος-Οι αρμοδιότητες του Ελεγκτικού Συμβουλίου
Απαντά στον Δήμο Στροβόλου το ΥΠΕΣ-«Η Κυβέρνηση απορρίπτει τα περί διάκρισης, αβάσιμοι ισχυρισμοί»
Σημαντικές κρίνονται οι επαφές Ολγκίν στις Βρυξέλλες από την Κυβέρνηση-Αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για την πολυμερή
«Δεν είχα σκοπό να στοχοποιήσω την ηγεσία» διευκρινίζει ο Αναστασιάδης-«Δεν θα διστάσω να είμαι αυστηρότερος»
Εξοργισμένη η Κυβέρνηση με το podcast Φειδία με Τατάρ-«Προσπάθεια εργαλειοποίησης από το ψευδοκράτος»
Επιστολή ψευδοκράτους προς ΓΓ-«Εκστρατεία εθνοκάθαρσης κατά τ/κ, με στόχο την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα»