Ορφανίδης: Μας έκλεισαν γιατί δεν αγοράζαμε αξιόγραφα

Ενώπιον ακροατηρίου της τάξης των 50 –περίπου- ατόμων παρουσιάστηκε ο Χρήστος Ορφανίδης, της παλαιάς αλυσίδας υπεραγορών Ορφανίδη. Όλοι όσοι βρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης, 29 Μαρτίου στο ξενοδοχείο Hilton, ήταν πιστωτές της εταιρείας Ορφανίδη, οι οποίοι απώλεσαν τεράστια κεφάλαια μετά το λουκέτο των υπεραγορών. Ορισμένοι με θυμό, άλλοι με διάθεση να ακούσουν τι είχε να πει ο κ. Ορφανίδης και κάποιοι άλλοι απογοητευμένοι και πεπεισμένοι ότι δεν πρόκειται ποτέ να πάρουν τα χρήματά τους, άκουσαν τον πάλαι ποτέ ισχυρότερο άνδρα του κυπριακού λιανεμπορίου. Υπενθυμίζεται ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του ιδίου του Χρήστου Ορφανίδη, ο οποίος διαμηνύει ότι ο μόνος τρόπος να πάρουν οι παλαιοί, μη εξασφαλισμένοι πιστωτές, τα χρήματά τους είναι να διεκδικήσουν με τον ίδιο αποζημιώσεις από τις τράπεζες.

Κωδικοποιώντας όσα ο κ. Ορφανίδης είπε στη συνάντηση που διοργάνωσε και η οποία διήρκησε σχεδόν δύο ώρες, εξάγεται το συμπέρασμα ότι δύο είναι οι βασικές διεκδικήσεις του. Αφενός επιδιώκει ανατροπή του διορισμού των εκκαθαριστών της εταιρείας Ορφανίδη και αφετέρου συστράτευση στον νομικό αγώνα που κάνει για αποζημιώσεις.

Με εξάρσεις θυμού και κυρίως με αυστηρό και απόλυτο ύφος ο Χρήστος Ορφανίδης, εμφανίστηκε ιδιαίτερα εξωστρεφής έναντι ατόμων που εκπροσωπούν εταιρείες στις οποίες η εταιρεία του χρωστούσε εκατομμύρια, επεδίωξε να φέρει με το μέρος του όσους περισσότερους μπορούσε στο «μέτωπο» που στήνει εναντίον των τραπεζών.