Συλλήψεις ύποπτων τρομοκρατών στην Ολλανδία

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Ολλανδίας συνέλαβε την Κυριακή, στο Ρότερνταμ, έναν 32χρονο Γάλλο, ο οποίος φέρεται ότι σχεδίαζε μια επίθεση στη Γαλλία, ενώ υπό κράτηση έχουν τεθεί και άλλα τρία πρόσωπα, ανέφεραν οι εισαγγελικές αρχές της χώρας.
 
"Οι γαλλικές αρχές ζήτησαν την Παρασκευή τη σύλληψη ενός Γάλλου πολίτη", για τον οποίο υπάρχουν υποψίες ότι εμπλέκεται στο σχεδιασμό μιας τρομοκρατικής επίθεσης, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εισαγγελίας. Η επιχείρηση έγινε από την ειδική μονάδα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, με τη συμμετοχή μελών της υπηρεσίας πληροφοριών AIVD της Ολλανδίας και εισαγγελέων.
 
Οι δύο άλλοι συλληφθέντες είναι δύο άνδρες ηλικίας 43 και 47 ετών, αλγερινής καταγωγής. Ο τρίτος δεν έχει ταυτοποιηθεί ακόμη. Οι αστυνομικοί έκαναν έρευνες σε δύο κατοικίες, στο δυτικό Ρότερνταμ, και για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους οι κάτοικοι των γειτονικών κτιρίων.
 
Σε επαφή Ουάσινγκτον-Βρυξέλλες

Οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στις Βρυξέλλες καταδεικνύουν την επείγουσα ανάγκη να εμποδιστούν τέτοιου είδους τρομοκρατικές ενέργειες στην Ευρώπη, δήλωσε την Κυριακή ο Yπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι.
 
Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας στο αεροδρόμιο και το μετρό της βελγικής πρωτεύουσας σημειώθηκε μόλις τέσσερις μήνες μετά τις συντονισμένες επιθέσεις στο Παρίσι. Και στις δύο περιπτώσεις την ευθύνη ανέλαβαν οι τζιχαντιστές του ΙΚ.
 
"Πιστεύω ότι όλοι ανησυχούμε επειδή εδώ και πολλά χρόνια ξένοι μαχητές επιστρέφουν από τη Συρία ή από άλλες εμπόλεμες περιοχές και κρύβονται στις (ευρωπαϊκές) κοινότητες", είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Face the Nation, του τηλεοπτικού δικτύου CBS.
 
Όπως είπε, η Ουάσινγκτον είναι σε επαφή με τις βελγικές αρχές εδώ και κάποιο διάστημα, προκειμένου "να καλυφθούν τα κενά" τα οποία γνωρίζουν οι Βρυξέλλες. Επέμεινε όμως, απαντώντας σε ερώτηση, ότι "είναι σαφέστατα κατεπείγουσα ανάγκη" για την Ευρώπη να εμποδιστεί μια νέα επίθεση σαν αυτή των Βρυξελλών ή του Παρισιού.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον 8 νεκροί μετά από ισραηλινή επίθεση στη Βηρυτό-Νεκρός και ο ανώτατος διοικητής της Χεζμπολά
Ο Νετανιάχου αναβάλλει την αναχώρησή του για τη Νέα Υόρκη λόγω της κατάστασης στο βόρειο Ισραήλ
Υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ ο στόχος της επίθεσης στη Βηρυτό-Τρεις νεκροί και 17 τραυματίες
Η Χεζμπολάχ παρέδιδε στα μέλη της νέους βομβητές λίγο προτού αυτοί εκραγούν
Ανατριχίλα από τις μαρτυρίες θυμάτων του Μοχάμεντ Αλ Φαγέντ-Τον αποκαλούν «κατά συρροή βιαστή»
Αλλεπάλληλοι βομβαρδισμοί του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο μετά τις απειλές Νασράλα για «τρομερή» τιμωρία
«Μου είπε να την χαϊδέψω, αλλά δεν υπήρξε καμία αντίδραση» – Μαρτυρίες φρίκης στην υπόθεση Πελικό
Η ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ στον Λίβανο ζητά άμεση αποκλιμάκωση
«Βαθιά ανησυχία» Λονδίνου για τις εξελίξεις στον Λίβανο
Ο Τραμπ κατηγόρησε τους Αμερικανούς εβραίους ότι θα φέρουν μέρος της ευθύνης, αν χάσει στις εκλογές