Αποκαλυπτικό: Έτσι εγκατέλειψε ο ΚΟΤ το περίπτερό του στη Μόσχα

Αποκαρδιωτική εικόνα εγκατάλειψης στο κυπριακό περίπτερο στην παγκόσμια  έκθεση τουρισμού που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα, καθώς η κυπριακή αντιπροσωπία τα δίπλωσε και έφυγε μία μέρα πριν την ολοκλήρωση της έκθεσης και ενώ η επισκεψιμότητα της   βρισκόταν στα πιο ψηλά σημεία.

Όπως μαρτυρούν τόσο οι φωτογραφίες όσο και το βίντεο που εξασφάλισε ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online από συμμετέχοντα στην έκθεση,  την στιγμή που τα περίπτερα των άλλων χωρών  έσφυζαν από ζωή,  οι υπεύθυνοι του κυπριακού περιπτέρου, έκριναν ότι η Κύπρος δεν χρειαζόταν να παραμείνει σε αυτό και έφυγαν.
 
 

 
Δίπλα η Ελλάδα κτυπούσε  ρέστα…
Ενδεικτική της κατάστασης  που επικράτησε  την τελευταία μέρα  της Παγκόσμιας Έκθεσης τουρισμού της Μόσχας, η οποία ας σημειωθεί είναι μία από τις τρεις πιο σημαντικές στις  οποίες συμμετέχει ο ΚΟΤ,  είναι η σύγκριση με το περίπτερο της Ελλάδας.
Τα δύο περίπτερα βρίσκονταν δίπλα – δίπλα, αλλά όπως διαφαίνεται στην σχετική φωτογραφία, ενώ το Ελλαδικό παρουσιάζει κίνηση με όλους τους αρμοδίους στα πόστα τους, στο κυπριακό παρατηρούνται μόνο άδειες καρέκλες.
 

 
Όλοι με εκδηλώσεις εμείς με το στόμα ανοικτό
Άκρως χαρακτηριστικά είναι τα όσα μετέφερε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online συμμετέχοντας στην έκθεση. «Όλα τα άλλα περίπτερα και εδικά αυτά των ανταγωνιστικών με εμάς χωρών, κάθε μέρα πραγματοποιούσαν εντυπωσιακές εκδηλώσεις για να προσελκύσουν κόσμο, ενώ οι δικοί μας απλά στέκονταν και έδιναν  φυλλάδια» μας είπε χαρακτηριστικά.
 


Η θέση του ΚΟΤ
Πάντως, σε επικοινωνία του ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online με υψηλόβαθμο στέλεχος του ΚΟΤ τονίστηκε ότι οι κατηγορίες είναι άνευ αντικειμένου αφού, όπως δήλωσε: «Οι σημαντικές επαφές με τουριστικούς πράκτορες της Ρωσίας έγιναν μεταξύ Τρίτης και Πέμπτης, την περασμένη εβδομάδα και είχαν –μάλιστα- ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα. Όσοι κατηγορούν τον οργανισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο ΚΟΤ έχει ευθύνη για να εξασφαλίζει χώρο σε κάθε διεθνή έκθεση, δίνοντας παράλληλα χώρο προβολής σε κάθε ενδιαφερόμενο από την Κύπρο, όπως ξενοδόχους ή διοργανωτές ταξιδιών. Το ότι κατά την τελευταία ημέρα της έκθεσης δεν υπήρχε στέλεχος του ΚΟΤ στο εν λόγω περίπτερο δεν είναι ευθύνη του οργανισμού αλλά ούτε πρόκειται για κάτι μεμπτό».
 
 
Επίσημη θέση ΚΟΤ
 
Ανακοίνωση σε σχέση με το δημοσίευμα του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONline εξέδωσε ο ΚΟΤ. Χαρακτηριστικά αναφέρει:
 
 
Οι χώροι του Περιπτέρου της Κύπρου στην Έκθεση ΜΙΤ Μόσχας που φαίνονται "εγκαταλελειμμένοι", δεν είναι οι χώροι οι οποίοι ήταν επανδρωμένοι με Προσωπικό ΚΟΤ αλλά οι χώροι τους οποίους
χρησιμοποιούσαν οι εκπρόσωποι των Τουριστικών Επιχειρήσεων και άλλων φορέων από την Κύπρο που συμμετείχαν στην Έκθεση.
 
Συγκεκριμένα στην Έκθεση, πέραν του ΚΟΤ, συμμετείχαν 23 Τουριστικές/Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις και 7 Φορείς Επαρχιών, όπως Εταιρείες Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης.
 
Σημειώνεται ότι ο ΚΟΤ και οι επιχειρηματίες τουρισμού και οι ΕΤΑΠ που συμμετέχουν σε Εκθέσεις του εξωτερικού συστεγάζονται σε κοινό Περίπτερο, σε καθορισμένες θέσεις.
 
Στις φωτογραφίες που παραθέτει ο Ρεπόρτερ, δεν παρουσιάζεται ο χώρος του ΚΟΤ στο Περίπτερο της Κύπρου, αλλά οι θέσεις των πιο πάνω εκπροσώπων των Τουριστικών Επιχειρήσεων και των Φορέων, που είχαν, όπως φαίνεται, αποχωρήσει ενωρίτερα από τη λήξη της Έκθεσης.
 
Ο ΚΟΤ ουδέποτε εγκατέλειψε το Περίπτερο της Κύπρου αφού καθ’ όλη τη διάρκεια της Έκθεσης και μέχρι τη λήξη της, υπήρχε άτομο υπάλληλος του Οργανισμού, που επάνδρωνε τον χώρο του ΚΟΤ.
 
Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης ΜΙΤ Μόσχας που ως γνωστόν διοργανώνεται για τους επιχειρηματίες τουρισμού και όχι για το κοινό, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού που ηγήθηκε της αντιπροσωπείας μας μαζί με την Αν Γενική Διευθύντρια, είχαν σειρά επαφών με όλους τους μεγάλους Οργανωτές Ταξιδίων της Ρωσίας, που ολοκληρώθηκαν με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Το ενδιαφέρον των Ρώσων Οργανωτών Ταξιδίων για την Κύπρο παρουσιάζεται αυξημένο αφού η Κύπρος ίσως δυσκολευτεί να αντιμετωπίσει την αυξημένη ζήτηση κλινών για τους καλοκαιρινούς μήνες. Είναι δεδομένο πλέον ότι η φετινή χρονιά θα έχει σημαντικές αυξήσεις και εκτός περιόδου αιχμής, επιμηκύνοντας έτσι την τουριστική περίοδο. Όπως δήλωσαν οι συνεργάτες μας Οργανωτές Ταξιδίων, στόχος τους είναι να αναπληρώσουν όλες τις απώλειες του 2015. Η κατάσταση κρατήσεων μέχρι στιγμής από τη Ρωσία παρουσιάζεται αυξημένη κατά 50% σε σχέση με την περσινή.

Ο ΚΟΤ συνεχίζει εντατικά τις προσπάθειες του για αύξηση του τουριστικού ρεύματος προς την Κύπρο με συνεπαγόμενη αύξηση και των εσόδων από τον τουρισμό, πράγμα που μέχρι στιγμής φαίνεται να επιτυγχάνει.
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  
 
 
 

 

Δειτε Επισης

Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά