Συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις οι νοσηλευτές

Χωρίς άσπρο καπνό ολοκληρώθηκε το βράδυ της Δευτέρας η συνάντηση των Εκπροσώπων της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) με τον Υπουργό Υγείας, Γιώργο Παμπορίδη, στον απόηχο της μεσολαβητικής πρότασης της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Συνδέσμων Πασχόντων και Φίλων (ΠΟΣΠΦ).
 
Οι νοσηλευτές συνεχίζουν κανονικά τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις. Ικανοποιήθηκαν εν μέρει από τη μεσολαβητική πρόταση, ωστόσο τόνισαν στον υπουργό υγείας πως  υπάρχουν πολλά σημεία που πρέπει να διασαφηνιστούν. Η ίδια η πρόταση θα συζητηθεί στη Βάση της συντεχνίας, η οποία θα λάβει αποφάσεις για το κατά πόσον η απεργία θα κλιμακωθεί.  
 
Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ, Παναγιώτης Γεωργίου έκανε λόγο για κάποιες συγκλίσεις στις οποίες μπορεί να γίνει συζήτηση. “Υπάρχει μια συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα πάρουμε αύριο στα μέλη μας ώστε να πάρουμε μια απόφαση”.

Σε ερώτηση εάν η πρόταση του Υπουργού Υγείας αφήνει ικανοποιημένη την ΠΑΣΥΝΟ, ο κ. Γεωργίου, είπε ότι “μας αφήνει εν μέρει ικανοποιημένους, εν μέρει δυσαρεστημένους για κάποια θέματα αλλά αντιλαμβάνεστε δεν είναι εμείς που θα πάρουμε την τελική απόφαση, είναι απόφαση της βάσης”.

Πρόσθεσε ότι “δεν μπορούμε να μιλήσουμε για κλιμάκωση των μέτρων, πρώτα θα πάρουμε την πρόταση που έχουμε από το Υπουργείο Υγείας, και την οποία ασπάζονται και οι ασθενείς, και μετά θα δούμε, εάν δεν δέχεται η βάση την πρόταση αυτή, τότε θα προχωρήσουμε με οποιαδήποτε μέτρα”.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΝΟ είπε ότι “σαν πρώτη φάση έτσι κι αλλιώς δεν θα επηρεάζονταν άμεσα κάποια τμήματα οπότε δεν υπάρχει λόγος για να σταματήσει το οτιδήποτε”.

“Θα προχωρήσουμε κανονικά και θα πάμε και στη βάση για να δούμε τί ζητούμε”, είπε καταλήγοντας.
 
Υπενθυμίζεται ότι μετά από μεσολάβηση της ΠΟΣΠΦ, ο υπουργός είχε δηλώσει διατεθειμένος να μπει άμεσα σε έναν εφ’ όλης της ύλης διάλογο με τους νοσηλευτές, ο οποίος θα αγγίζει ειδικότερα τόσο το θέμα της στελέχωσης των νοσηλευτηρίων, όσο και το θέμα της αναγνώρισης των πανεπιστημιακών προσόντων των νοσηλευτών, καθώς επίσης και του θέματος της επιστημονικής αξιολόγησης ενός εκάστου εξ’ αυτών.
 
Υπενθυμίζεται ότι στην απογευματινή Γενική Συνέλευση τους, τα μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑΣΥΝΟ) αποφάσισαν νωρίτερα σήμερα κλιμάκωση των απεργιακών μέτρων.
 
Νωρίτερα σήμερα, ο ΠΟΣΠΦ με ανακοίνωση του διαβεβαίωνε ότι ο υπουργός Υγείας είναι έτοιμος να προσυπογράψει την πρόταση, να αρχίσει άμεσα διάλογο με τους νοσηλευτές και να εξαγγείλει κοινή συναινέσει (ΠΟΣΠΦ, Υπουργείο Υγείας και ΠΑΣΥΝΟ) τη λήξη της απεργίας.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά