Εκδόθηκαν τα Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης Μπόμπολα – Λώλου

Εκδόθηκαν τα Ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για το Λεωνίδα Μπόμπολα ιδιοκτήτη ομίλου εταιρειών και κύριο μέτοχο της εταιρείας Helector καθώς και του Θεοφάνη Λώλου Διευθυντή της εταιρείας ΕΝVIROPLANT που ορίστηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία,  μετά την έκδοση των δύο Ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης  εναντίον των Λ. Μπόμπολα και Θ. Λώλου θα ακολουθηθούν οι διαδικασίες  για να σταλούν στις ελληνικές αρχές. 
Υπενθυμίζεται ότι ο Γενικός Εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, ξεκαθάρισε νωρίτερα σήμερα ότι δεν πρόκειται να υποβληθούν ή να επιβληθούν οποιοιδήποτε όροι σχετικά με την άφιξη ή μη οποιουδήποτε εκζητούμενου προσώπου στην Κύπρο.

“Θέλω απλώς να διευκρινίσω ότι τα εντάλματα σύλληψης εναντίον οποιουδήποτε προσώπου εκδίδονται για να εκτελούνται. Με αυτήν την έννοια πρόκειται να προχωρήσουμε – και έχω ήδη δώσει οδηγίες - για την άμεση έκδοση ενταλμάτων, ευρωπαϊκών, σύλληψης των δύο αυτών προσώπων, τα οποία φάνηκαν – ως αποτέλεσμα των αστυνομικών ανακρίσεων – να ενέχονται στην υπόθεση”, σημείωσε.

Για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης τελούν ήδη υπό κράτηση 11 πρόσωπα υψηλόβαθμα  στελέχη  της εταιρείας Ηelector, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης και του ΥΠΕΣ, τα διατάγματα κράτησης των οποίων εκπνέουν την Πέμπτη 31 του μηνός.

Υπό κράτηση για την υπόθεση βρίσκονται επίσης ο πρώην Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας και ο πρώην ΓΔ του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου Ευτύχιος Μαλληκίδης οι οποίοι εκτίουν ήδη εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση  ΣΑΠΑ.
 

Δειτε Επισης

Στη διάθεση του κοινού το Tax For All
Ξεκαθάρισε τις σκιές για απαγόρευση κινητών η Μιχαηλίδου-Πυρά από ΑΚΕΛ για αποτυχία εφαρμογής νόμων
Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά