Τίγρεις και λιοντάρια στη Λευκωσία

Λένε πως «τα μάτια ενός ζώου έχουν την ικανότητα να μιλούν μια σπουδαία γλώσσα», επικοινωνώντας μ' ένα πολύ ξεχωριστό τρόπο με τους ανθρώπους που τα αγαπούν αληθινά.

Ένας απ’ αυτούς τους ανθρώπους είναι και ο Μενέλαος Μενελάου, ιδιοκτήτης του ζωολογικού κήπου «Melios Zoo» στους Αγίους Τριμιθιάς. 
 
 

Ο Μέλιος, αποτελεί τα τελευταία 27 χρόνια έναν από τους μεγαλύτερους εισαγωγείς πουλιών και ζώων στην Κύπρο.


Στο «Melios Zoo», τον ιδιωτικό ζωολογικό κήπο που δημιούργησε χάρη στην μεγάλη αγάπη του για τα ζώα,  λίγα μόνο χιλιόμετρα απόσταση από το κέντρο της Λευκωσίας, μπορεί να δει κανείς εκατοντάδες πουλιά και ζώα, από τα πιο σπάνια και εξωτικά μέχρι τα πιο χαριτωμένα και μοναδικά.
 
Εξωτικοί παπαγάλοι, αετοί, γεράκια, κουκουβάγιες, πάπιες, χήνες φασιανοί, πέρδικες, κότες, ζέπρες, λιοντάρια, καγκουρό, πρόβατα, κατσίκες, ελάφια, παγώνια, ύαινες, τίγρεις, συγκαταλέγονται στα είδη ζώων και πουλιών που μπορεί να δει ο επισκέπτης στο "Melios Zoo".
 
 
 
«Το κάθε ένα έχει τον δικό του μοναδικό χαρακτήρα και ομορφιά» εξηγεί ο κύριος Μέλιος. Η αγάπη του για τα πουλιά και τα ζώα μετρά από την παιδική του ηλικία. «Όσοι με ξέρουν από μωρό μπορούν να σας επιβεβαιώσουν ότι πάντα βρισκόμουν ανάμεσα στα ζώα. Μου άρεσε να τα φροντίζω. Έχω αφιερώσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου για να φτιάξω ένα όμορφο μέρος γεμάτο από πουλιά και ζώα απ’ όλο τον κόσμο. Χειμώνα-καλοκαίρι ξυπνώ από τις 3 τα χαράματα για να τα φροντίσω" τονίζει.  
 
 

 
Τα πουλιά και τα ζώα κατοικούν σε μεγάλα κλουβιά ανάμεσα σε δέντρα και θάμνους, με μονοπάτια που διασχίζουν το πάρκο οδηγώντας τον επισκέπτη σε αυτά.
 
 
 
Η ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο Μέλιος είναι πολύ ευχάριστη δημιουργώντας στον επισκέπτη ένα αίσθημα ανυπομονησίας για το ποιο είναι το επόμενο πουλί ή ζώο που θα δει σε κάθε γωνιά του ζωολογικού κήπου.
 
 
Είμαι νόμιμος
 
Κατά καιρούς, λέχθηκαν διάφορα αναφορικά με τη νομιμότητα του συγκεκριμένου χώρου αλλά και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζουν τα ζώα. «Δεν έχω εκκρεμότητες έναντι του νόμου. Με κατηγόρησαν πολλές φορές για λαθρεμπορία ζώων, ωστόσο έχω προσκομίσει στο δικαστήριο όλα τα απαραίτητα πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι ο ζωολογικός κήπος λειτουργεί καθόλα νόμιμα και ότι τα ζώα έχουν περάσει όλους τους κτηνιατρικούς ελέγχους.
 
 
Πριν από λίγο καιρό αναγκάστηκα να δωρίσω δύο jaguar και δύο λιοντάρια σε ζωολογικό κήπο και πάρκο της Ιταλίας αφού στην Κύπρο οι αρμόδιες Αρχές δεν επέτρεπαν ούτε καν από τα κλουβιά να βγουν τα ζώα.
 
Όλη αυτή η ταλαιπωρία στοίχισε τη ζωή σε ένα jaguar ενώ πριν από καιρό θανατώθηκαν και 20 κροκόδειλοι τους οποίους δεν μου επέτρεψαν να κρατήσω. Έχω κάνει και γω τις καταγγελίες μου στον Γενικό Ελεκτή ως προς τον τρόπο που λειτουργούν οι κτηνιατρικές υπηρεσίες και αναμένω απαντήσεις. Τα ζώα τα λατρεύω. Δε θα ήθελα ποτέ το κακό τους», καταλήγει ο κύριος Μέλιος.
 
 
Κατάστημα και παιχνιδότοπος στο χώρο

To Melios Zoo διαθέτει καφετέρια αλλά και παιχνιδότοπο, ώστε οι γονείς να μπορούν να ξεκουραστούν καθώς τα παιδιά τους παίζουν.
 
Στον χώρο, υπάρχει επίσης κατάστημα, στο οποίο μπορεί κανείς να αγοράσει όλα όσα χρειάζεται για το κατοικίδιο ζώο του καθώς επίσης και μεγάλη ποικιλία από κλουβιά και ενυδρεία.  «Η εμπειρία μας μας βοηθά να συμβουλεύουμε τον κόσμο για τη σωστή επιλογή του κατοικίδιου ζώου, είτε αυτό είναι ένα χάμστερ, ένα κουνέλι ή ένα γλυκόλαλο καναρίνι. Υπάρχει πάντα κάτι εδώ για όλους», εξηγεί ο κ. Μέλιος.
 
 
Το «Melios Zoo» είναι ανοιχτό για σχολεία, πανεπιστήμια, προσκοπικές και άλλες οργανώσεις.

Βρίσκεται στην οδό Kορίνθου 37, Άγιοι Τριμιθιάς, Λευκωσία 2671
info@melioszoo.com
www.melioszoo.com
Είσοδος: 3 ευρώ για ενήλικες και 2 για παιδιά
Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Κυριακή 9:00-19:00 (Xειμερινό Ωράριο), 9:00-20:00 (Θερινό Ωράριο) 
 
Melios Zoo στο Facebook
 

Δειτε Επισης

Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως