Τερματίζουν την απεργία στο Λιμάνι Λεμεσού οι υπάλληλοι της Αρχής Λιμένων

Άρση των απεργιακών μέτρων στο λιμάνι Λεμεσού αποφάσισε η Συντεχνία Υπαλλήλων Αρχής Λιμένων Κύπρου (ΣΥΑΛΚ), μετά την έγκριση από το Υπουργικό Συμβούλιο νομοσχεδίου, με το οποίο ρυθμίζεται η δυνατότητα απόσπασης εργαζομένων από την Αρχή Λιμένων Κύπρου στη Δημόσια Υπηρεσία, καθώς και Σχεδίου Εθελούσιας Αφυπηρέτησης των εργαζομένων στην Αρχή.

Διαβουλεύσεις βρίσκονται σε εξέλιξη στις υπόλοιπες συντεχνίες ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΣΥΠΑΛΚ.

Στην απεργία δεν συμμετέχουν η ΣΕΚ και η ΠΑΣΥΔΥ.
 
Το πρωί περίπου 60 πατατοπαραγωγοί μετέβησαν με τα τρακτέρ τους στο λιμάνι, διαμαρτυρόμενοι για τη μη εκφόρτωση και εξαγωγή 50 - 60 εμπορευματοκιβωτίων με πατάτες. Τονίζουν ότι αν δεν εκφορτωθούν σήμερα οι πατάτες, τότε θα καταστραφούν.
 
Σε μια προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου κι ομαλοποίησης της κατάστασης όσον αφορά την εργατική ειρήνη στα λιμάνια  ο Πρόεδρος της Αρχής Λιμένων και Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Συγκοινωνιών Αλέκος Μιχαηλίδης θα έχει στη μία μετά το μεσημέρι, συνάντηση με τις συντεχνίες των εργαζομένων.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ για τα 5,4 εκατ. ευρώ
Στις ύψιστες προτεραιότητες ΠτΔ η διακρίβωση τύχης αγνοουμένων
Παραδέχεται τα προβλήματα στο ΓεΣΥ ο Δαμιανός-«Σύμφωνα με διεθνείς μελέτες δεν θα καταρρεύσει»
Βγαίνει μπροστά το Υπ. Ενέργειας για απότομη αύξηση στα καύσιμα-«Θα ληφθούν μέτρα αν δεν αιτιολογείται»
Καλοκαιριάτικες βροχές και καταιγίδες αναμένονται σήμερα-Στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Οι αυξήσεις σε βασικά καταναλωτικά αγαθά πιέζουν ασφυκτικά τα νοικοκυριά-Προμηνύεται δύσκολο καλοκαίρι
Περίπου 70.000 μονάδες αίματος ετησίως από εθελοντική αιμοδοσία στην Κύπρο
Δέσμευση Γραφείου Επιτρόπου Περιβάλλοντος να αξιοποιήσει πορίσματα τριημέρου για Ξηρολιθική Κληρονομιά
Ακυρώθηκαν πάνω από δέκα πτήσεις προς και από τη Λάρνακα λόγω της κατάστασης στη Μέση Ανατολή
Κοντά στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος-Πέφτει η θερμοκρασία, αναμένονται βροχές από την Κυριακή