Στη Βουλή το απόγευμα οι εργαζόμενοι της ΑΛΚ στο λιμάνι Λάρνακας

Στη Βουλή θα μεταβούν στις τρεις το απόγευμα οι εργαζόμενοι της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι Λάρνακας -μέλη των Συντεχνιών ΣΥΑΛΚ,  ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ, ΔΕΟΚ και ΣΥΠΑΛΚ- όπου αναμένεται να συζητηθεί το νομοσχέδιο, που εγκρίθηκε το πρωί από το Υπουργικό Συμβούλιο.
 
Σε δηλώσεις του ο Δημήτρης Πάτσαλος Πρόεδρος της Συντεχνίας ΣΥΑΛΚ ανέφερε ότι πραγματοποίησαν σήμερα Γενική Συνέλευση των 45 εργαζομένων της Αρχής Λιμένων στο λιμάνι της Λάρνακας, για να εξετάσουν κατά πόσον θα συμπαρασταθούν στην επ’ αόριστον απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο λιμάνι Λεμεσού.
 
Ωστόσο, συνέχισε «κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης οι Συντεχνίες των εργαζομένων στο λιμάνι Λεμεσού αποφάσισαν κατά πλειοψηφία να αναστείλουν τα απεργιακά τους μέτρα ώστε να μεταβούν στις τρεις η ώρα στη Βουλή προκειμένου να συζητήσουν με την Επιτροπή Συγκοινωνιών και Εργων για το θέμα της μετάταξης των υπαλλήλων στο δημόσιο».
 
Πρόσθεσε ότι απ΄ ότι ενημερώθηκαν πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου το οποίο θα μεταφέρει στη Βουλή το σχετικό νομοσχέδιο που εξασφαλίζει εν μέρει τις απαιτήσεις των υπαλλήλων. "Γι’αυτό λοιπόν και εμείς θα πάμε στις τρεις το μεσημέρι στη Βουλή για να συμμετάσχουμε στη συζήτηση», συμπλήρωσε.
 
Ανέφερε επίσης ότι «δεν λύθηκαν όλα τα θέματα τα οποία επηρεάζουν τις Συντεχνίες, αφού υπάρχουν κάποιες συντεχνίες που θέτουν θέμα αρχής την καταψήφιση του νομοσχεδίου. Ταυτόχρονα φέρουν ως επιπρόσθετο αίτημα τις πλοηγικές υπηρεσίες οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι κακή η παραχώρηση και ζημιώνει το δημόσιο».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Πάτσαλος είπε πως «το λιμάνι της Λάρνακας δεν επηρεάζεται από τις εξελίξεις και συνεχίζει να λειτουργεί. Με την παραχώρηση των εμπορικών δραστηριοτήτων στη Λεμεσό, θα συνεχίσει να παραμείνει υπό την ιδιότητα του ως λιμάνι της Αρχής Λιμένων και θα το εκμεταλλεύεται η Αρχή Λιμένων» είπε και πρόσθεσε πως «υπάρχει η σκέψη να παραχωρηθεί σε ιδιώτη σε κάποιο μεταγενέστερο στάδιο, χωρίς όμως να ξέρουμε πότε».
 
Από την πλευρά του ο Γλαύκος Κωνσταντίνου εκπρόσωπος της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ ανέφερε ότι "προχθές ο Υπουργός αρνείτο ότι υπήρχε τέτοιο νομοσχέδιο και ανέφερε μάλιστα ότι δεν χρειάζεται καν νομοθετική ρύθμιση, ενώ είχαμε στα σχέδια μας νομοσχέδιο που μας έστειλε η Αρχή Λιμένων και βρίσκεται στα χέρια των νομικών της συμβούλων για να δουν κατά πόσον αυτό στέκει».
 
Ταυτόχρονα διερωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν ένα νομοσχέδιο το οποίο βρίσκεται ακόμα στα χέρια των νομικών συμβούλων της Αρχής Λιμένων σήμερα να καταβάλλεται προσπάθεια να ψηφιστεί από τη Βουλή χωρίς προηγουμένως να περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο».
 
Κληθείς να αναφέρει πώς βλέπουν οι συντεχνίες τις πρόνοιες του νομοσχεδίου, ο κ. Κωνσταντίνου είπε πως «υπάρχουν πολλές εκκρεμότητες που δεν μπορούν να επιλυθούν μέσα σε μία εβδομάδα. Δεν μπορούν για παράδειγμα να ετοιμαστούν σχέδια υπηρεσίας στα οποία να αναφέρεται ξεκάθαρα ποια θα είναι τα καθήκοντα του υπαλλήλου που θα εργάζεται στο νέο περιβάλλον της Αρχής Λιμένων».
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Υπέγραψε την παύση Οδυσσέα Μιχαηλίδη η Αννίτα Δημητρίου ως Προεδρεύουσα της Δημοκρατίας
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Το φανταστικό σενάριο, οι ευθύνες της Αστυνομίας και οι χούλιγκανς που αφήνουμε να διοικούν
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Σκληρή και χειρότερη από Ρίκκου η απόφαση για Οδυσσέα-«Παρασυρόμενος από τις Σειρήνες της δημοφιλίας, σύγχυσε τα όρια»