Παραστάτις με μαντήλα δίπλα στην Ελληνική σημαία

Πρωταγωνίστησε στην εφετινή παρέλαση της 25ης Μαρτίου η αριστούχος μαθήτρια παραστάτις με την μαντήλα που παρήλασε με υπερηφάνεια δίπλα στην Ελληνική σημαία.
Η μαθήτρια έχει καταγωγή από την Αίγυπτο, αλλά έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Ελλάδα.

Η παρέλαση ολοκληρώθηκε, λίγα λεπτά πριν από τις 12 το μεσημέρι. 

Για ακόμη μια χρονιά, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν στην περιοχή, για να διεξαχθεί με ασφάλεια η μαθητική παρέλαση, κάτω από την συννεφιασμένη κατά τα άλλα Αττική. 


Στη μαθητική παρέλαση, εν όψει του  εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου, κατέθεσε στεφάνι ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης.
 
Ο Υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης απουσιάζει λόγω του ταξιδιού του στις ΗΠΑ. Για την παρέλαση ίσχυσαν από την Τροχαία κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε όλο το κέντρο της Αθήνας, ενώ απεργία έχουν και οι εργαζόμενοι στο μετρό με τους συρμούς να μένουν ακινητοποιημένοι όλη την ημέρα, κάτι που αναμένεται να δυσκολέψει τους πολίτες που θέλουν να παρακολουθήσουν την παρέλαση.

Της παρέλασης προπορεύτηκε, ως είθισται, το γενικό λύκειο Καλαβρύτων «Ευσέβιος Κηπουργός» με παραδοσιακές φορεσιές και το λάβαρο της επανάστασης του 1821. Όπως και στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, αντί για τμήματα παρελάσεων από επιλεγμένα σχολεία συμμετέχουν όλα τα σχολεία της Α' Αθηνών, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, με τον σημαιοφόρο τους και πέντε παραστάτες το κάθε ένα, το σώμα Ελλήνων προσκόπων και οδηγισμού, ομάδα των special Olympics και για πρώτη φορά το λύκειο κωφών-βαρήκοων Αργυρούπολης. Πριν την έναρξη της παρέλασης, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, εκ μέρους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού ύμνου και εκ μέρους της κυβέρνησης, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, επιθεώρησε το στρατιωτικό άγημα.  
 
Πηγή: Protothema.gr 

Δειτε Επισης

Τραγική κατάληξη είχαν οι έρευνες για τον 21χρονο Γιόχαν Γουίλιαμς-«Ένα τέταρτο ακόμα αν άντεχε θα είχε σωθεί»
Νέο ηχητικό ντοκουμέντο για Τέμπη-Η συνομιλία του σταθμάρχη με τον ρυθμιστή έλξης
Εξαρθρώθηκε κύκλωμα μαστροπείας που δρούσε σε Αττική και Κόρινθο-Έξι συλλήψεις
Κακοποίηση τρίχρονου Άγγελου στο Ηράκλειο-«Αν αποδειχθεί ένοχος, θα παραιτηθώ»
Ανακοινώθηκε η νέα κυβέρνηση μετά τον ανασχηματισμό στην Ελλάδα-Το νέο υπουργικό συμβούλιο
Τέσσερα μαχαίρια χρησιμοποίησε ο δράστης της γυναικοκτονίας στην Ελλάδα-Πολλαπλά τραύματα στο θύμα
Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός στην Ελλάδα-H κλειδωμένη θέση, τα σενάρια και η διαφαινόμενη αποχώρηση Στυλιανίδη
Χωρίς καταγραφές το «μαύρο κουτί» της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη-Εντοπίστηκε στο Κουλούρι
Ερωτικό παιχνίδι που εξελίχθηκε σε τραγωδία-Τα πρώτα στοιχεία για τον θάνατο του άνδρα στην Ομόνοια
Την κάρφωσε 40 φορές με τέσσερα μαχαίρια-Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της 44χρονης στη Θεσσαλονίκη