Άγριος καυγάς στη Βουλή για την Αρχή Λιμένων

Σε τεταμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η απογευματινή έκτακτη συνεδρία της Επιτροπής Συγκοινωνιών της Βουλής, ενώπιον της οποίας τέθηκε το νομοσχέδιο του Υπουργείου Μεταφορών που ρυθμίζει τα δικαιώματα των υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου, στα πλαίσια της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου για την αποκρατικοποίηση της Αρχής.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν οι συνδικαλιστές της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και της ΣΥΠΑΛΚ δέχτηκαν επικρίσεις από τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Αριστοτελή Μισό, ο οποίος τους αποκάλεσε «βολεμένους». Οι δύο συνδικαλιστές επιχείρησαν να αποχωρήσουν από τη συνεδρία, ωστόσο παρεμποδίστηκαν από εκπροσώπους των πατατοπαραγωγών, οι οποίοι στάθηκαν μπροστά από την πόρτα της αίθουσας, κάνοντας έκκληση στους συνδικαλιστές να ακούσουν και τις δικές τους θέσεις.

Με τις παρεμβάσεις του Υπουργού, αλλά και των βουλευτών, οι συνδικαλιστές παρέμειναν στην αίθουσα μέχρι την ολοκλήρωση της συνεδρίας.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της ΔΕΟΚ ανακοίνωσε στη συνεδρία ότι από πλευράς της η συντεχνία προχωρά σε άρση των απεργιακών μέτρων, ενώ η ΠΕΟ θα αποφασίσει σε γενική συνέλευση των μελών της που θα συνέλθει στις έξι.

Το νομοσχέδιο και οι κανονισμοί που το συνοδεύουν, οδηγήθηκαν προς ψήφιση στη σημερινή Ολομέλεια της Βουλής, που συνέρχεται αυτή την ώρα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Στις 25/9 ξεκινά ο διάλογος ΥΠΑΝ – αρμοδίων φορέων για καταλόγους
Για αποζημιώσεις ε/κ περιουσιών και ενέργεια μίλησε στον παράνομο Bayrak ο Ουστέλ
Οι λόγοι για έλλειψη επαγγελματιών οδηγών στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Μεταφορών
Στην Επιτροπή Παιδείας το καθεστώς εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου
Έξω από Προεδρικό και Σπίτι Ευρώπης στις 3/10 οι αγελαδοτρόφοι
Στα κατεχόμενα λειτουργούν 22 «πανεπιστήμια» με 80.000 ενεργούς φοιτητές
Ζητούν απαντήσεις από ΠτΔ και ΕΕ για τους κανονισμούς για το χαλλούμι οι αγελαδοτρόφοι
Υπογράφονται οι συμφωνίες Κύπρου και Ελλάδας για τις μεταμοσχεύσεις
ΣΑΠ-ΤΕΠΑΚ: Παράνομη η πρόταση Δημάρχου Λ/σου για Park & Ride, υποστηρίζει
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού-Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές