Προεδρικό: Διαψεύδει την «Αφρίκα» για αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων

Οι κυπριακές αρχές δεν επιβεβαιώνουν δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας «Αφρίκα» ότι αριθμός των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.
 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα,  εδώ και έξι μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη σταδιακή αποχώρηση τουρκικών στρατευμάτων από τα κατεχόμενα, για σκοπούς κάλυψης στρατιωτικών αναγκών που σχετίζονται με την τρομοκρατία και το κουρδικό.  

Ο κ. Χριστοδουλίδης κλήθηκε στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Υπουργό Ενέργειας Γιώργο Λακκοτρύπη, να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα της «Αφρίκα» ότι αριθμός τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων σε περιοχές κοντά στη γραμμή κατάπαυσης του πυρός - έχει μειωθεί κατά τα 2/3 και ότι μονάδες των κομάντο στην κατεχόμενη Αγία Ειρήνη και Μύρτου έχουν επιστρέψει στην Τουρκία.

«Σύμφωνα με ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας δεν επιβεβαιώνεται το σχετικό δημοσίευμα της τ/κ εφημερίδας», ανέφερε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Στοχεύουμε οι συναντιλήψεις να μετατραπούν σε συγκλίσεις

Εξάλλου, ερωτηθείς για τη συνάντηση που θα έχουν την ερχόμενη Δευτέρα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακκιντζί την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε οι διαπραγματευτές συνεχίζουν την προσπάθεια μετά την απόφαση των δύο ηγετών κατά την τελευταία συνάντησή τους ότι οι συναντιλήψεις για αρχές που θα διέπουν τη λύση να μετατραπούν σε συγκλίσεις.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο, «βρίσκεται σε εξέλιξη η προετοιμασία από πλευράς διαπραγματευτών όσον αφορά την προσπάθεια, όπως αυτή συμφωνήθηκε στην τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών έτσι ώστε κάποιες από τις συναντιλήψεις, που αφορούν αρχές που θα πρέπει να διέπουν τη λύση του Κυπριακού, να γίνουν συγκλίσεις».

«Η προσπάθεια αυτή βρίσκεται σε εξέλιξη δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε, υπενθυμίζοντας το θέμα αυτό θα τεθεί πως συζήτηση στη συνάντηση που θα έχει το απόγευμα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον τον Ειδικό Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ για τον Κυπριακό, Έσπεν Μπαρθ Έιντε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»