Έιντε: Να καταγραφούν τα σημεία συναντίληψης

Τα σημεία στα οποία υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των δύο πλευρών στις συνομιλίες για το Κυπριακό πρέπει να καταγραφούν με ξεκάθαρο τρόπο, δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Εσπεν Μπαρθ Ειντε.

Ο κ. Ειντε έγινε το απόγευμα της Πέμπτης δεκτός στο Προεδρικό από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη για προετοιμασία και της συνάντησης των ηγετών τη Δευτέρα.

Ο αξιωματούχος του ΟΗΕ δήλωσε πως είναι βαθιά πεπεισμένος ότι επιτυγχάνεται πρόοδος στις διαπραγματεύσεις και είπε ότι αυτές θα συνεχιστούν και κατά την προεκλογική περίοδο για τις βουλευτικές εκλογές.

Ο κ. Ειντε ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία συναντίληψης μεταξύ των δύο πλευρών και αυτά τα σημεία πρέπει να καταγραφούν ξεκάθαρα.

Είπε επίσης ότι συμμερίζεται την άποψη των δύο ηγετών ότι το σημαντικό είναι η αξιοποίηση του χρόνου. Δεν είναι θέμα χρονοδιαγραμμάτων ή να προχωρούμε με γρηγορότερους ρυθμούς, αλλά να διασφαλίζουμε ότι αξιοποιούμε το χρόνο μας σωστά και οι συναντιλήψεις καταγράφονται, ανέφερε.

Τα σημεία πάνω στα οποία υπάρχει συναντίληψη είπε αφορούν τα τέσσερα κεφάλαια επί των οποίων έγινε διαπραγμάτευση σε βάθος δηλαδή τα κεφάλαια της οικονομίας, του περιουσιακού, των Ευρωπαϊκών υποθέσεων και της διακυβέρνησης και κατανομής εξουσιών.

Ερωτηθείς κατά πόσον εκτιμά ότι οι βουλευτικές εκλογές του Μάη θα επηρεάσουν τη διαδικασία, ο κ. Ειντε είπε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις και κατά την εκλογική περίοδο σε αντίθεση με το τι συνέβαινε τις άλλες φορές.

Είναι δική τους επιλογή και πιστεύω ότι είναι μια καλή επιλογή, ανέφερε, και πρόσθεσε ότι η εργασία θα συνεχιστεί ανεξάρτητα από τις πολιτικές εξελίξεις.



 

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»