Θα συνεχίσουμε να πλήττουμε τζιχαντιστές του ISIS

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως ο δυτικός συνασπισμός (υπό την ηγεσία των ΗΠΑ) θα συνεχίσει να πλήττει τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο που είχαν ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 34 νεκρούς.
 
Η συμμαχία θα συνεχίσει «να πλήττει το ΙΚ και πρόκειται να τους κυνηγήσουμε», δήλωσε ο Ομπάμα στο τηλεοπτικό δίκτυο ESPN, κατά τη διάρκεια ενός αγώνα μπέιζμπολ στην Αβάνα, μεταξύ της εθνικής ομάδας της Κούβας και της ομάδας Tampa Bay Rays.

«Η αντίληψη ότι οποιαδήποτε πολιτική ατζέντα μπορεί να δικαιολογήσει τη δολοφονία αθώων ανθρώπων όπως αυτή, ξεπερνά κάθε λογική», πρόσθεσε ο Ομπάμα, ενώ παρευρισκόταν στον αγώνα μπέιζμπολ, ως μέρος της ιστορικής του επίσκεψης στην Κούβα.

Παράλληλα, ο Αμερικανός Υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζεχ Τζόνσον δήλωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν στη διάθεση τους μυστικές πληροφορίες που να αποτελούν ένδειξη ενός σχεδίου διεξαγωγής επίθεσης εντός των αμερικανικών συνόρων, παρόμοιας με αυτής των Βρυξελλών.
 
Το αμερικανικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί

Στο μεταξύ, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ προειδοποίησε Αμερικανούς πολίτες για τους πιθανούς κινδύνους μετακινήσεων εντός της Ευρώπης, μετά από αρκετές επιθέσεις στην ήπειρο, μεταξύ των οποίων και αυτές νωρίτερα χθες στις Βρυξέλλες την ευθύνη των οποίων ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.
 
"Οι τρομοκρατικές ομάδες συνεχίζουν να σχεδιάζουν βραχυπρόθεσμα επιθέσεις σε όλη την Ευρώπη, στοχοποιώντας αθλητικές συγκεντρώσεις, τουριστικούς χώρους, εστιατόρια και μεταφορικά μέσα", είπε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε ανακοίνωσή του.
 
Προειδοποίησε τους Αμερικανούς πολίτες να είναι σε επιφυλακή όταν βρίσκονται σε δημόσιους χώρους ή χρησιμοποιούν τα μαζικά μέσα συγκοινωνίας, να αποφεύγουν πολυπληθή μέρη και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διάρκεια θρησκευτικών εορτών και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ.
 
Ευνοημένος ο Τραμπ

Σε μία άλλη εξέλιξη, τα αντιμεταναστευτικά μηνύματα του Ντόναλντ Τραμπ σε μία πολιτεία που συνορεύει με το Μεξικό κι έχει ήδη λάβει σκληρά μέτρα, σε συνδυασμό με τις χθεσινές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, συνέβαλαν – σύμφωνα με πολιτικούς αναλυτές – στη μεγάλη νίκη του προπορευόμενου στην κούρσα των Ρεπουμπλικανών στην Αριζόνα. Ο Τραμπ κερδίζει και τους 58 εκλέκτορες, εξασφαλίζοντας το 46,5% του εκλογικού σώματος, έναντι 21% του Τεντ Κρουζ και 10,2& του Τζον Κάσικ. Οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν επίσης προκριματικές στη Γιούτα.
 
Μεγάλη νίκη και για τη Χίλαρι Κλίντον στην Αριζόνα, εξασφαλίζοντας τουλάχιστον 60%, έναντι 37% του Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος αν και είναι πολύ πιθανόν να κερδίσει τις άλλες δύο πολιτείες που είχαν χθες προκριματικές, Γιούτα και Αϊόβα (τα αποτελέσματα θα βγουν αρκετά αργότερα λόγω της διαφοράς της ώρας), θα εξασφαλίσει μικρότερο αριθμό εκλεκτόρων.
 
Ο Ντόναλντ Τραμπ πλησιάζει ακόμη περισσότερο στο χρίσμα, φτάνοντας τους 739 εκλέκτορες έναντι 425 τον Τεντ Κρουζ και 143 του Τζον Κάσικ. Πριν αποσυρθεί από την κούρσα, ο Μάρκο Ρούμπιο είχε 166 εκλέκτορες. Η Χιλαρι Κλίντον έχει 1,670 έναντι 886 του Μπέρνι Σάντερς.
 
Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι αν συνεχιστούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Ευρώπη και δεν εξομαλυνθεί η προσφυγική/μεταναστευτική κρίση στην Ευρώπη, υπάρχει πιθανότητα τα ποσοστά του Τραμπ να ξεπεράσουν αυτά της Χίλαρι Κλίντον.
 
 

Δειτε Επισης

Γιατί το Ozempic κοστίζει $969 στις ΗΠΑ και $59 στη Γερμανία;-Στη Γερουσία έφτασε η διαφορά
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ
Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ
Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο τις ισχυρότερες ρουκέτες Fadi
Πληθαίνουν οι σόλο εμφανίσεις του πρίγκιπα Χάρι-Ειδικοί εξηγούν τους λόγους που «χάθηκε» η Μέγκαν
Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
O Τζο Μπάιντεν ζητά από τους πολίτες του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση μπροστά στους πολέμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»