Στυλλού Παντοπίου: Η Κύπρια πεθερά που σκότωσε την νύφη της πριν 60 χρόνια

Συγκλονισμένη η κυπριακή κοινή γνώμη παρακολουθεί   τις εξελίξεις γύρω από το φοβερό φονικό της Γερμασόγειας, με την νύφη να σκοτώνει την πεθερά και να αυτοκτονεί.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που νύφες και πεθερές επιλέγουν να λύσουν τις διαφορές της με αίμα.  Ανάλογο περιστατικό με τις πρωταγωνίστριες να είναι και πάλι νύφη και πεθερά αλλά αντίστροφα, η πεθερά δηλαδή να σκοτώνει την νύφη της, συγκλόνισε και πριν πολλές δεκαετίες την κυπριακή κοινή γνώμη.
 
Δράστης τότε η μανιακή και θανάσιμη όπως αποδείχθηκε, πεθερά Στυλλού Παντοπίου, η οποία για να φέρει εις πέρας το έγκλημα της ταξίδεψε μέχρι και την Αγγλία όπου και σκότωσε με αποτρόπαιο τρόπο την γυναίκα που επέλεξε να παντρευτεί ο γιος της.
 

 
Στυλλού Παντοπίου – Η δολοφόνος πεθερά που εκτέλεσαν οι Άγγλοι  

 Μπορεί να μην διέπραξε το έγκλημά της στην Κύπρο, αλλά η δολοφόνος – πεθερά  Στυλλού Παντοπίου – Χριστοφή, γεννήθηκε σ’ ένα χωριό της Κύπρου το 1900 ή 1901 όπου και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής της, πριν μεταναστεύσει στην Αγγλία για να βρίσκεται κοντά στον γιό της.

 
Έμεινε στα εγκληματολογικά χρονικά, αφού σκότωσε την νύφη της Hella την οποία στραγγάλισε χρησιμοποιώντας ένα μαντήλι, αφού πρώτα την είχε χτυπήσει στο κεφάλι με ένα βαρύ μαντεμένιο δίσκο. Ήταν τόση ήταν η μανία της και το μίσος απέναντι στην άτυχη κοπέλα, που το μαντήλι έσχισε το δέρμα του λαιμού και παγιδεύτηκε στην πληγή. Για να το αφαιρέσει, αναγκάστηκε να το κόψει. Στη συνέχεια έβγαλε τη βέρα από το δάχτυλο της νύφης της και την έκρυψε στο δικό της δωμάτιο, τυλιγμένη σ’ ένα κομμάτι χαρτί. Ακολούθως, μετέφερε το πτώμα της Hella στην αυλή, το έλουσε με παραφίνη, του έβαλε φωτιά κι έμεινε να το παρακολουθεί, ατάραχη, να καίγεται.

H Στυλλού ήταν η πρώτη γυναίκα που εκτελέστηκε στην Μεγάλη Βρετανία, μετά από τριάντα χρόνια. Ήταν, επίσης, η προτελευταία καθώς, 8 μήνες αργότερα, ακολούθησε η εκτέλεση της Ruth Ellis, η οποία είχε δολοφονήσει τον εραστή της. Συγκεκριμένα στις 15 Δεκεμβρίου του 1954 η Στυλλού Χριστοφή άφησε την τελευταία της πνοή στην αγχόνη της φυλακής Holloway. Όταν ρωτήθηκε αν είχε καμιά τελευταία επιθυμία, ζήτησε να κρεμάσουν έναν σταυρό στον τοίχο του χώρου εκτέλεσης. Η επιθυμία της πραγματοποιήθηκε και ο σταυρός έμεινε στην ίδια θέση μέχρι το 1967, οπότε και ο συγκεκριμένος χώρος καταργήθηκε και η αγχόνη αποσυνδέθηκε. H Στυλλού Χριστοφή πέθανε μόνη της, καθώς ούτε ο γιος της παραβρέθηκε στην εκτέλεση.
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 


 
 

 
 
 
 

Δειτε Επισης

Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες