Περνά στην αντεπίθεση με νομικά μέτρα κατά της Πάφου η Green Dot

Σε νομικά μέτρα κατά του Δήμου Πάφου προχωρά η Green Dot (Cyprus) για τα οφειλόμενα και τα περιουσιακά στοιχεία, που ο Δήμος φέρεται, σύμφωνα με την εταιρεία να έχει «αιχμαλωτίσει», μετά και τις καταγγελίες του Φαίδωνα Φαίδωνος για ύποπτα συμβόλαια της εταιρείας σχετικά με τη διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων.  Σε συνέντευξη Τύπου στο ΚΕΒΕ, τονίστηκε ότι η απόφαση λήφθηκε μετά την εξέταση των νομικών πτυχών των θεμάτων που προέκυψαν με τον Δήμο Πάφου με τον τερματισμό του έργου και την αποχώρηση της εταιρείας από την Πάφο στις 15 Μαρτίου 2016 και για την οποία είχε δοθεί γραπτή προειδοποίηση από την εταιρεία από τις 17 Φεβρουαρίου. Μιλώντας στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος του ΔΣ της Green Dot, Μιχάλης Σπανός, ανέφερε ότι απηύθυνε κάλεσμα στον Γενικό Ελεγκτή και την ομάδα ελέγχου, μετά από σχετική συνάντηση που είχαν την Τετάρτη 17 Μαρτίου, να διεξάγουν «τον όποιο έλεγχο στα γραφεία της εταιρείας». Σύμφωνα με τον κ. Σπανό, «ουδέποτε υπήρξε πρόθεση παρεμπόδισης διεξαγωγής οποιουδήποτε ελέγχου, τονίζοντας μάλιστα ότι ζητήθηκε από τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη επίσπευση του ελέγχου, καθώς και δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.
 
Εξάλλου, ο πρόεδρος της Green Dot ανακοίνωσε ότι το ΔΣ, μη αποδεχόμενο «χωρίς τη δέουσα διερεύνηση τις όποιες κατηγορίες και για διαφύλαξη της αξιοπρέπειας των μελών του από την επιχειρούμενη διαπόμπευση», συγκάλεσε Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων στις 13 Απριλίου, ενώπιον της οποίας θα τεθούν οι παραιτήσεις των μελών του Συμβουλίου και θα ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τους μετόχους.
 
Παράλληλα, ο κ. Σπανός σημείωσε ότι δεν αποδέχεται τη θέση του Τμήματος Περιβάλλοντος ότι η εταιρεία υποχρεούται να παραμείνει σε περιοχές τοπικών αρχών, οι οποίες αρνούνται να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους. Την ίδια ώρα, εξέφρασε την ετοιμότητά του να συζητήσει με τον δήμαρχο Πάφου επί του θέματος, νοουμένου ότι το ΔΣ της εταιρείας του δώσει σχετική εντολή να πράξει κάτι τέτοιο.
 

Δειτε Επισης

Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες