Από το Charlie Hebdo στις Βρυξέλλες
15:07 - 23 Μαρτίου 2016
Στις 15 Δεκεμβρίου 2014, ένας ένοπλος μπαίνει σε καφετέρια στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας και στο όνομα του ISIS, κρατά 17 ανθρώπους ως ομήρους. Μετά από 16 ώρες διαπραγμάτευσης με την αστυνομία, η ομηρία έληξε με βροχή από σφαίρες. Τρία άτομα, μεταξύ των οποίων και ο δράστης, έχασαν τη ζωή τους στη διάρκεια της αστυνομικής επέμβασης. Ο δράστης ήταν ο 49χρονος Ιρανός σουνίτης Μαν Χαρόν Μονίς, ο οποίος αν και χρησιμοποίησε ισλαμική σημαία και τζιχαντιστικές αναφορές, φαίνεται να έδρασε μόνος του, χωρίς να έχει σχέσεις με κάποια τρομοκρατική οργάνωση.
Η επίθεση στο Charlie Hebdo
Μακελειό σε μουσείο της Τυνησίας
Στις 18 Μαρτίου 2015, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προκαλούν μακελειό σε μουσείο στην Τυνησία, σκορπώντας το θάνατο σε 22 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους τουρίστες. Η επίθεση έγινε από δύο καμικάζι ζωσμένους με εκρηκτικά. Με ανακοίνωσή που εξέδωσε την επόμενη ημέρα, το ISIS χαιρέτισε «την ευλογημένη εισβολή σε ένα από τα άντρα των απίστων και της ανηθικότητας στη μουσουλμανική Τυνησία» και προειδοποίησε για νέες, ανάλογες επιθέσεις στο μέλλον.
Κατάρριψη ρωσικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο
Στις 31 Οκτωβρίου 2015, τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους προχωρούν στην κατάρριψη ενός ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου στην Αίγυπτο. Όλοι οι επιβαίνοντες έχασαν τη ζωή τους. Το αεροσκάφος της ρωσικής εταιρείας Kogalymavia είχε απογειωθεί από το Σαρμ Ελ Σεΐχ, με προορισμό την Αγία Πετρούπολη. Στην πτήση 79628 υπήρχαν 217 επιβάτες- κατά κύριο λόγο Ρώσοι τουρίστες, ανάμεσά τους 17 παιδιά- και πλήρωμα 7 ατόμων. "Οι στρατιώτες του Χαλιφάτου πέτυχαν να καταρρίψουν ένα ρωσικό αεροσκάφος στην επαρχία του Σινά, που μετέφερε περισσότερους από 220 Ρώσους σταυροφόρους, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους" ανέφερε το μήνυμα της τζιχαντιστικής οργάνωσης που τόνισε ότι προχώρησε στην ενέργεια αυτή σε "αντίποινα" για τη ρωσική επέμβαση στη Συρία.
Διπλή επίθεση αυτοκτονίας στη Βηρυτό
Στις 12 Νοεμβρίου 2015, το Ισλαμικό Κράτος οργάνωσε επίθεση αυτοκτονίας σε εμπορική συνοικία του Λιβάνου. Δύο άνδρες πυροδότησαν διαδοχικά ζώνες με εκρηκτικά στον πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της συνοικίας Μπουρζ αλ-Μπαραζνέ, με αποτέλεσμα περισσότεροι από 40 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η σουνιτική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
Μακελειό στο Παρίσι
Στις 13 Νοεμβρίου 2015, ολόκληρη η υφήλιος σείεται από το πολλαπλό τρομοκρατικό χτύπημα στην καρδιά του Παρισιού, με επιθέσεις σε έξι διαφορετικά σημεία της γαλλικής πρωτεύουσας. 129 άνθρωποι χάνουν τη ζωή του ενώ πάνω από 350 τραυματίζονται σοβαρά. Τα περισσότερα θύματα βρίσκονταν στο θέατρο Μπατακλάν όπου διεξαγόταν συναυλία, με τους ενόπλους- τζιχαντιστές να γαζώνουν το πλήθος.
Χτύπημα στην καρδιά της Ευρώπης
Το τρομοκρατικό χτύπημα στις Βρυξέλλες, την καρδιά της Ευρώπης ήταν προδιαγεγραμμένο. Ήδη από τον Δεκέμβριο του 2015, στους δρόμους των Βρυξελλών είχε κατέβει ο στρατός μετά από πληροφορίες για επίθεση των τζιχαντιστών. 31 νεκροί και 250 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός των χτυπημάτων καμικάζι αυτοκτονίας σε αεροδρόμιο και μετρό. «Υποσχόμαστε στη συμμαχία των σταυροφόρων κατά του Ισλαμικού Κράτους ότι θα έχουν μαύρες μέρες» λέει το Ισλαμικό Κράτος σε ανακοίνωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για το αιματοκύλισμα. Στην προπαγάνδα τρόμου, απειλές εκτοξεύονται συγκεκριμένα κατά της Γερμανίας μέσω tweet από απενεργοποιημένους πλέον τζιχαντιστικούς λογαριασμούς.