Αυξημένα μέτρα σε αεροδρόμια και οδοφράγματα

Σε επαγρύπνηση βρίσκονται οι αρμόδιες υπηρεσίες στην Κύπρο, στον απόηχο του χθεσινού τρομοκρατικού χτυπήματος στην καρδιά της Ευρώπης, στις Βρυξέλλες.
 
Όπως ανέφερε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο υπουργός Δικαιοσύνης, Ιωνάς Νικολάου, με στόχο την ετοιμότητα στα θέματα πρόληψης της τρομοκρατίας και άλλων πιθανών κινδύνων, η αστυνομία εφαρμόζει σχέδιο αυξημένης ασφάλειας, το οποίο περιλαμβάνει ενισχυμένη αστυνόμευση σε λιμάνια, αεροδρόμια, οδοφράγματα και ευρύτερα την πράσινη Γραμμή, εμπορικά κέντρα, σχολεία και ξένες Πρεσβείες.
 
Ο Ιωνάς Νικολάου τόνισε ότι παράλληλα επαναξιολογούνται τα διάφορα μέτρα για ενδυνάμωση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων, σε ενδεχόμενο απειλής.  Μεταξύ άλλων, τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν συνεργασία με άλλα ευρωπαϊκά κράτη για σκοπούς ασφάλειας, εντονότερη παρουσία της αστυνομίας στους δρόμους και κυρίως σε σημεία υψηλότερου κινδύνου, ακόμα και συνεργασία με ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας.  
 
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών με την Interpol και τη Europol καθώς επίσης και με ξένες υπηρεσίες. Αστυνομικές πηγές ανέφεραν στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ότι υπάρχει έντονη επαγρύπνηση για το θέμα των οδοφραγμάτων και των κατεχομένων.
 
Την ίδια ώρα, γίνεται βολιδοσκόπηση για το κατά πόσον θα γίνει τελικά στις Βρυξέλλες η έκτακτη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και δικαιοσύνης της ΕΕ.  Αν δεν ανοίξουν τα αεροδρόμια, δεν θα υπάρξει τρόπος μετάβασης των υπουργών στις Βρυξέλλες, ενώ ήδη κάποιοι δήλωσαν ότι δεν θα  παρευρεθούν.
 
 

Δειτε Επισης

Κυρίως αίθριος σήμερα ο καιρός-Στους 32 βαθμούς θα ανέλθει η θερμοκρασία
Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως