Στην... κλούβα οι ύποπτοι για τα ΧΥΤΥ για να βγουν μάρτυρες κατηγορίας

Εξακολουθούν να μην συνεργάζονται με την αστυνομία τόσο ο πρώην Διευθυντής της Ελληνικής εταιρείας Helector Δημήτριος Γιαννακόπουλος όσο και ο πολιτικός μηχανικός υπάλληλος της εταιρείας Helector Ιμάρ Μπακλέρ οι οποίοι τελούν υπό πενθήμερη κράτηση με τους άλλους οκτώ υπόπτους για την υπόθεση του ΧΥΤΥ και ΧΥΤΑ Πάφου και Κόσιης.

Κλειστά αποφάσισαν να κρατήσουν τα στόματά τους αρνούμενοι επίμονα να απαντήσουν σε ερωτήσεις της αστυνομίας και οι ύποπτοι Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χριστάκης Πέτρου αλλά και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας οι ύποπτοι κατέφυγαν σε αυτή την τακτική με την ελπίδα να τους δοθεί «άφεση αμαρτιών» μερική ή ολική, καταθέτοντας στο δικαστήριο αυτά που γνωρίζουν σαν μάρτυρες κατηγορίας.

Η Γενική Εισαγγελία προβλέποντας αυτή την εξέλιξη, με επιστολή του Κώστα Κληρίδης στις ανακριτικές αρχές ξεκαθαρίζει ότι όλοι οι ύποπτοι θα δώσουν κατάθεση η οποία θα αξιολογηθεί και ανάλογα με το περιεχόμενο και το πόσο μπορεί να βοηθήσει την πορεία του νόμου τότε και μόνο τότε θα αποφασιστεί ποιος ή ποιοι θα εμφανιστούν στο δικαστήριο σαν μάρτυρες κατηγορίας.

Να θυμίσουμε ότι για την ίδια υπόθεση καταζητείται και εντέκατο άτομο ο Αθανάσιος Κατρής ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector AE μητρική της Helector στην Κύπρο και ενεπλάκη στα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης στην προκήρυξη, κατασκευή και έναρξη λειτουργίας των μονάδων. 

Υπό κράτηση τελούν οι Δημήτρης Πατσαλίδης, Μιχάλης Πάντης, Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χρηστάκης Πέτρου, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, Γιώργος Κουλαππής, Νίκος  Κουλαππής, Ιmad Baqleh και Δημήτριος Γιαννακόπουλος.



 
 

Δειτε Επισης

Κρυμμένος σε υπόγειο καταφύγιο ο Χαμενεΐ και η οικογένειά του-Η αποκάλυψη για σχέδιο δολοφονίας και ο ρόλος του Τραμπ
Με δικηγόρο τον Αχιλλέα Αιμιλιανίδη καταθέτει την Παρασκευή ο Οδυσσέας
Αεροδιακομιδή ασθενή από επιβατικό πλοίο στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού
Έβαλαν φωτιά σε σχολική αίθουσα Γυμνασίου στη Λευκωσία
Θα μας κάψει και το φετινό καλοκαίρι-Προβλέπονται ακραίες θερμοκρασίες αλλά και σκόνη
Η αθέατη πτυχή της κυπριακής τραγωδίας… Τα παιδιά των εγκλωβισμένων που για δεκαετίες ζούσαν μόνα
Πολλή μελέτη για Μιχαηλίδου εντός καλοκαιριού-Αξιολόγηση και ειδική εκπαίδευση τα μεγαλύτερα μέτωπα
Καταγγελίες συμβασιούχων αστυνομικών για εκτέλεση καθηκόντων εκτός συμβολαίου-Ψάχνουν σανίδα σωτηρίας
Ρίχνει τους τόνους για Τυχικό ο Αρχιεπίσκοπος και περιμένει το Πατριαρχείο-Εάν τεθεί θέμα στη Σύνοδο θα συζητηθεί
Σε σοβαρή κατάσταση 24χρονος που έπεσε από μπαλκόνι ύψους δέκα μέτρων