Χάσικος: Υπήρχαν όλα στο πόρισμα του 2013 για το σκάνδαλο ΧΥΤΥ-ΧΥΤΑ

Το πόρισμα του Υπουργείου Εσωτερικών για τα ΧΥΤΥ Κόσιης τον Σεπτέμβριο του 2013 περιελάμβανε πολλά από αυτά που αποκαλύπτονται σήμερα, δηλώνει ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος σε συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, σημειώνοντας πως παρόλο που φαινόταν ότι το συμβόλαιο τότε 'ήταν ληστρικό', δεν μπορούσε να αποδειχθεί κάτι, σύμφωνα με τον Γενικό Εισαγγελέα.
 
Στη συνέντευξη του, ο κ. Χάσικος απάντησε για την αντιπαράθεση του με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, λέγοντας πως είναι υγιές να υπάρχουν διαφωνίες σε αυτό το επίπεδο, σημειώνοντας ωστόσο η συνεργασία με τον κ. Μιχαηλίδη δεν σταμάτησε ποτέ και πως για την επαναδιαπραγμάτευση  του συμβολαίου με τον εργολάβο, βρέθηκαν στο ίδιο στρατόπεδο.
 
Ο κ. Χασικος εξέφρασε την εκτίμηση πως υπάρχει θέμα και με την Green Dot, βάσει των καταγγελιών του Δημάρχου Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος, σημειώνοντας πως όλα αυτά τα ζητήματα μπορούν να λυθούν με το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
 
Στη συνέντευξη του στο ΚΥΠΕ, ο κ. Χάσικος αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της υλοποίησης της συμφωνίας Κύπρου-Βρετανίας για τις Βάσεις λέγοντας πως η διαδικασία προχωρά κανονικά καθώς και στο ενδεχόμενο ενοποίησης εκλογικών διαδικασιών. Επίσης, απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε για δήλωση του σε συνέντευξη στο ΡΙΚ για το μισθό του Υπουργού, κάνοντας λόγο για ανθρωποφαγία και λαϊκισμό.
 
Πηγή: ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Δεκαεξάχρονος απουσιάζει από τα ξημερώματα από το χώρο διαμονής του-Ζητά πληροφορίες η Αστυνομία
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Πέντε πρόσωπα στο νοσοκομείο μετά από τροχαίο με τρία οχήματα στην Πάφο
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες