Και επίσημα το “Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου”

Ιδρύθηκε και επίσημα ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός “Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου”, με σκοπό την προώθηση και την προάσπιση των δικαιωμάτων των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας και ειδικότερα των ατόμων με Άνοια/Αλτσχάϊμερ και άλλες συναφείς νόσους και την εξασφάλιση μιας καλής ποιότητας ζωής, σύμφωνα με τις πολιτικές, τις αρχές και τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του χάρτη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Σε ανακοίνωσή του, το «Παρατηρητήριο Τρίτης Ηλικίας Κύπρου» αναφέρει πως κύριος σκοπός και άμεση προτεραιότητα είναι η δημιουργία Κέντρου Ημερήσιας Δημιουργικής Απασχόλησης & Συμβουλευτικού Σταθμού για ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με ή χωρίς Άνοια/Άλτσχαϊμερ.

Επίσης, στοχεύει στην επεξεργασία και παρακολούθηση των κυπριακών, ευρωπαϊκών και διεθνών πολιτικών, όσο αφορά στην ισότητα ευκαιριών και στην άρση όλων των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας, αλλά και γενικά στην κοινωνική και οικονομική ζωή, στην υγεία, στην αγορά εργασίας, στην εκπαίδευση, στην οικογένεια και στη δημόσια ζωή και στη διασφάλιση των δικαιωμάτων των ανθρώπων της Τρίτης Ηλικίας και ειδικότερα των ανθρώπων με Άνοια/Αλτσχάϊμερ, κατά το σχεδιασμό των πολιτικών για τη βελτίωση της ευημερίας και της υγείας τους.

“Οι άνθρωπο της Τρίτης Ηλικίας και ειδικότερα οι άνθρωποι με Άνοια/Αλτσχαϊμερ να έχουν φωνή και λόγο/self advocacy σε ό,τι τους αφορά και τους επηρεάζει. Να ζουν σε μια κοινωνία όπου θα γερνούν ποιοτικά και θα τυγχάνουν σεβασμού της αναγνώρισης της προσφοράς τους, δια μέσου του διαγενεακού διαλόγου. Να τους δίνονται ευκαιρίες για να είναι ενεργοί πολίτες στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, σύμφωνα με τη φυσική και την πνευματική τους κατάσταση”, σημειώνει η ανακοίνωση.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παρατηρητηρίου απαρτίζεται από τους:
Δήμο Αντωνίου - Πρόεδρος
Στέλιο Στυλιανού - Αντιπρόεδρος
Άντρο Χριστοδούλου - Γραμματέας
Μαρία Θεμιστοκλέους - Ταμίας
Γιαννούλα Ευκλείδου - Μέλος
Έλενα Λοϊζίδου - Μέλος
Αλέξη Αντωνίου - Μέλος

ΚΥΠΕ
 
 

Δειτε Επισης

Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες