Green Dot: Ενδεχόμενο νομικών μέτρων κατά Φαίδωνος

Νομικά μέτρα κατά του Φαίδωνα Φαίδωνος, πιθανόν να λάβει η Green Dot μετά τις πρόσφατες καταγγελίες του δήμαρχου Πάφου για ύποπτα συμβόλαια της εταιρείας αναφορικά με τη διαχείριση ανακυκλώσιμων αποβλήτων. 

Σε επικοινωνία του ΡΕΠΟΡΤΕΡ online με τον γενικό διευθυντή της Green Dot, Κυριάκο Παρπούνα, τονίστηκε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα το οποίο το ΔΣ του οργανισμού επεξεργάζεται, ενώ επιφυλάχθηκε για περαιτέρω τοποθετήσεις επί του θέματος μέσω δημοσιογραφικής διάσκεψης, η οποία θα παρατεθεί το μεσημέρι της Τετάρτης (23 Μαρτίου). 

Όπως επίσης πληροφορείται ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ online η Ελεγκτική Υπηρεσία πρόκειται να ανοίξει νέο κύκλο ερευνών στην Green Dot, προκειμένου να εξετάσει τις διαδικασίες, τα συμβόλαια αλλά και τις συμβάσεις που έχει με το κράτος, με σκοπό να ξεκαθαρίσει εάν προκύπτουν οποιαδήποτε πιθανά αδικήματα, παρατυπίες ή ατασθαλίες. 

Καλά ενημερωμένες πηγές του ΡΕΠΟΡΤΕΡ online τονίζουν εντός των επόμενων ημερών λειτουργοί της Ελεγκτικής Υπηρεσίας θα πιάσουν δουλειά σε σχέση με τις εργασίες και τα συμβόλαια της Green Dot με κρατικές και δημοτικές αρχές. 

Πάντως, θα πρέπει να τονιστεί ότι οι τοποθετήσεις Φαίδωνος ανοίγουν έναν κύκλο ερευνών, υποψιών για παρατυπίες ή «περίεργα» συμβόλαια και αδυναμίες της κρατικής μηχανής να ελέγξει τα φαινόμενα διαφθοράς, οικονομικής απάτης ή και ελέγχου κάθε σύμβασης σε σχέση με τις οικονομικές και τεχνικές παραμέτρους της.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες