Οδηγίες προς Κύπριους που θα ταξιδέψουν στις Βρυξέλλες

Όσοι Κύπριοι πολίτες προγραμματίζουν να ταξιδεύσουν στις Βρυξέλλες τις αμέσως επόμενες μέρες, καλούνται από το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως ενημερώνονται για την κατάσταση ασφάλειας και για τα μέτρα που έχουν ληφθεί.
 
Το αεροδρόμιοZaventem των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό τουλάχιστον μέχρι αύριο το μεσημέρι (12:00) . Κλειστός θα παραμείνει μέχρι νεωτέρας και ο διεθνής σιδηροδρομικός σταθμός Eurostar. Όσοι έχουν προγραμματίσει να ταξιδεύσουν στις Βρυξέλλες θα πρέπει να επικοινωνήσουν εκ των προτέρων με την αεροπορική εταιρεία τους.
 
Η Βελγική Κυβέρνηση έχει αυξήσει το επίπεδο συναγερμού και ασφάλειας στο επίπεδο 4, που είναι το μέγιστο επίπεδο για τρομοκρατική απειλή ,και οι δημόσιες συγκοινωνίες δεν λειτουργούν κανονικά. Οι Βελγικές αρχές παρέχουν πληροφόρηση για την επικρατούσα κατάσταση στην ιστοσελίδα του Κέντρου Κρίσεων του Βελγίου στην διεύθυνση http://centredecrise.be .
 
Επιπρόσθετα, όσοι Κύπριοι πολίτες έχουν αποκλειστεί σε άλλα αεροδρόμια της Ευρώπης, εκτός Βελγίου, λόγω εκτροπής πτήσεων και χρειάζονται προξενική αρωγή ή οποιαδήποτε άλλη βοήθεια παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα +35799660129, +35722801000 για να ενημερωθούν οι κατά τόπον διπλωματικές αποστολές.
 
Επαναλαμβάνεται ότι, όσοι έχουν οικείους που ευρίσκονται στις Βρυξέλλες για διακοπές ή εργασία, και επιθυμούν να ενημερώσουν το Υπουργείο Εξωτερικών για σκοπούς καταγραφής μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα +35722801000, +3227395111, στο κινητό του λειτουργού Υπηρεσίας +35799660129 και στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις cycc@ mfa. gov. cy και dutyofficer@ mfa. gov. cy
 
 

Δειτε Επισης

Βγάζει το mute και ανοίγει τη συζήτηση για απαγόρευση κινητών στα σχολεία η Βουλή
Κραυγή απόγνωσης από οργανώσεις ΑμεΑ για επιδόματα-«Υπάρχουν άνθρωποι εγκλωβισμένοι στο σπίτι»
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες