Στην Τουρκία Έλληνες αστυνομικοί στο πλαίσιο της Συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας

Έφτασαν σήμερα στη Χίο και ήδη αναχώρησαν για τον Τσεσμέ δύο αστυνομικοί του τμήματος Αλλοδαπών Αθηνών, οι οποίοι και θα βρίσκονται στην Τουρκία στα πλαίσια της Συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.

Στα πλαίσια της αμοιβαιότητας που προβλέπει η συμφωνία, οι δύο Αστυνομικοί θα προετοιμάσουν την έλευση άλλων τεσσάρων. Ετσι συνολικά στον Τσεσμέ θα επιχειρούν έξι αστυνομικοί, όσοι και οι Τούρκοι που βρίσκονται στη Χίο από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

Σε μια άλλη εξέλιξη, έντονη αντίδραση σημειώθηκε πριν από λίγο στο hot spot της Μυτιλήνης, από ομάδα μεταναστών και προσφύγων που διεκδικώντας την άμεση απελευθέρωση τους για να αναχωρήσουν για την Αθήνα, κατέλαβαν για λίγα λεπτά την πύλη του κέντρου. Φώναξαν συνθήματα στα αγγλικά για ελευθερία, διαλύθηκαν όμως αμέσως, μόλις παρατάχθηκαν μπροστά τους άνδρες μιας διμοιρίας ΜΑΤ. Οπως έγινε γνωστό, οι πρόσφυγες και μετανάστες, διαμαρτύρονται για τη λειτουργία του hot spot στη Μόρια ως κέντρου κράτησης και ζητούν να καταγραφούν και να πιστοποιηθούν άμεσα και όχι να κρατούνται εκεί υπό περιορισμό σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας.

Ανάλογη διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε και λίγα λεπτά αργότερα από ομάδα, λιγότερων αυτή τη φορά, μεταναστών και προσφύγων. Ας σημειωθεί ότι στο hot spot στη Μόρια από εφαρμογής της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ενωσης - Τουρκίας, βρίσκονται σήμερα περίπου 1600 άτομα.

Σε αυτούς περιλαμβάνονται και μεγάλη ομάδα Πακιστανών μεταναστών, περίπου 400, οι οποίοι κρατούνται προκειμένου να μεταφερθούν σε προαναχωρησιακό κέντρο και στη συνέχεια να απελαθούν.
ΚΥΠΕ-ΑΠΕ


  
 

Δειτε Επισης

Γιατί το Ozempic κοστίζει $969 στις ΗΠΑ και $59 στη Γερμανία;-Στη Γερουσία έφτασε η διαφορά
Η Κάμαλα Χάρις προηγείται με διαφορά έξι μονάδων του Ντόναλντ Τραμπ
Σε 419 ανήλθε ο αριθμός των θανάτων που προκάλεσε ο τυφώνας Γιάγκι στη Μιανμάρ
Πρώην ποπ σταρ έγινε σύμβουλος και τρελαίνει το ΥΠΟΙΚ του Ηνωμένου Βασιλείου
Η Χεζμπολάχ χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο τις ισχυρότερες ρουκέτες Fadi
Πληθαίνουν οι σόλο εμφανίσεις του πρίγκιπα Χάρι-Ειδικοί εξηγούν τους λόγους που «χάθηκε» η Μέγκαν
Νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στον Λίβανο δύο μέλη του προσωπικού της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ
O Τζο Μπάιντεν ζητά από τους πολίτες του κόσμου να μην υποτάσσονται στην απόγνωση μπροστά στους πολέμους
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έφυγαν για να γλιτώσουν από τη βία στον Λίβανο-Δεν κάνει πίσω ο Νετανιάχου
Προειδοποιητικές σειρήνες από Γκουτέρες-«Μην επιτρέψετε να μετατραπεί ο Λίβανος σε νέα Γάζα»