Αυτά είναι τα απόρρητα πρακτικά που έβγαλε στη φόρα ο Σιζόπουλος

Στην αποκάλυψη 10 νέων σημείων που αποδεικνύουν, όπως είπε, ότι οι συγκλίσεις ή οι συμφωνίες του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Μουσταφά Ακιντζί είναι ταυτόσημες με τις αντίστοιχες πτυχές του σχεδίου Ανάν, προχώρησε ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος.  
 
Σε νέα διάσκεψη τύπου που παραχώρησε το πρωί, ο κ. Σιζόπουλος αποκάλυψε νέα αποσπάσματα από πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, για να στοιχειοθετήσει, όπως είπε, ότι «ο Νίκος Αναστασιάδης αθετεί την πιο σημαντική προεκλογική του δέσμευση, να σεβαστεί την απόφαση του κυπριακού λαού να απορρίψει το σχέδιο Ανάν».
 
Ο κ. Σιζόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα τρισέλιδο κατάλογο που αποτελεί όπως ανέφερε συγκριτική μελέτη των προνοιών του σχεδίου Ανάν και των συγκλίσεων Αναστασιάδη-Ακιντζί. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ παρέθεσε στοιχεία για:
 

Συνεταιρισμό

 
Κατάλοιπο εξουσίας

Αρμοδιότητες συνιστωσών πολιτειών
 


Ιθαγένεια


Θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες  

 


Νομοθετικά όργανα


Ανώτατο δικαστήριο

 


Περιουσιακό

 


Επιτροπή περιουσιακού

 

 


Επιτροπή δημόσιας υπηρεσίας
 

 

«Δεχθήκαμε επίθεση και απειλές»…
 
“Eδώ και μήνες διαπιστώνουμε ότι ο κ. Αναστασιάδης αθετεί την πιο σημαντική προεκλογική του δέσμευση, να σεβαστεί την απόφαση του κυπριακού λαού για την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν”, τόνισε στην εισαγωγική του ομιλία ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

Για να αποδείξουμε όσα λέμε, πρόσθεσε, «συγκρίνουμε τα άρθρα του Σχεδίου Ανάν με τις μέχρι σήμερα συγκλίσεις όπως αυτές καταγράφονται στα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, στα Κοινά Ανακοινωθέντα και στις δηλώσεις Αναστασιάδη-Ακιντζί”.

Με άλλα λόγια, τόνισε, «αποδεικνύουμε ότι το σχέδιο λύσης που συζητά ο κ. Αναστασιάδης είναι το ίδιο ακριβώς Σχέδιο που απέρριψε ο κυπριακός λαός το 2004».
Ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι τις τελευταίες δέκα μέρες δέχθηκε σφοδρή επίθεση από κυβερνητικούς και όχι μόνο κύκλους, με την δικαιολογία ότι τάχατες , όπως είπε, αποκάλυψε έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου. “Μια επίθεση η οποία στην ουσία καταρρίφθηκε από μόνη της από τα επιχειρήματα που πρόλαβαν οι διαμαρτυρόμενοι λέγοντας ότι τα όσα είχα δηλώσει στην δημοσιογραφική μου διάσκεψη ήσαν γνωστά και ότι τα ίδια είπε και ο ΠτΔ στην ενημέρωση που είχε κάνει στη Βουλή παρουσία των ΜΜΕ”, ανέφερε.

Συνέχισε λέγοντας ότι αν όντως έτσι έχουν τα πράγματα, “πού αποσκοπούσε αυτή η σφοδρή επίθεση, οι χαρακτηρισμοί και εμμέσως πλην σαφώς οι απειλές για ενδεχόμενο αποκλεισμό από το Εθνικό Συμβούλιο ή υπονόμευσης τάχατες του Εθνικού Συμβουλίου ή και όλα όσα παρατέθηκαν στις δηλώσεις που ακολούθησαν”.

Είπε ότι αν ο στόχος των επιθέσεων ήταν η παραπληροφόρηση ή ενδεχομένως και ο εκβιασμός για αποσιώπηση στοιχείων και δεδομένων για την πορεία των συνομιλιών και που ενδεχομένως η ΕΔΕΚ ανέλαβε την ευθύνη για ενημέρωση του λαού ο ίδιος επιθυμεί να δηλώσει ότι “όσοι έχουν τέτοιες απόψεις αυταπατώνται”.
 


 
 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»