Κάηκε από το ημερολόγιο του ο Λουρουτζιάτης

Στην πινακοθήκη συναντήθηκαν Κοκότσης και Λουρουτζιάτης  για να συζητήσουν σύμφωνα με την μαρτυρία του πρώτου, αναφορικά με το σκάνδαλο στο ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.
Σύμφωνα με τα όσα λέχθηκαν σήμερα στο δικαστήριο, σε μια από τις υποδείξεις σκηνών που έγιναν ο Κοκότσης είπε ότι ανέμενε τον Λουρουτζιάτη στην Πινακοθήκη. Σε έρευνα που έγινε στο Δήμο Λάρνακας παραλήφθηκαν όλα τα ημερολόγια δραστηριοτήτων του Δημάρχου Αντρέα Λουρουτζιάτη, όπου εντοπίστηκε σημειωμένη η συγκεκριμένη ημερομηνία που αναφέρει ο Κοκότσης.

Η επαλήθευση κατέστη αναγκαία αφού εναντίον του Ανδρέα Λουρουτζιάτη προέκυψαν νέα στοιχεία που τον συνδέουν με αυτά τα οποία αναφέρει ο Κοκότσης, ενώ ο Λουρουτζιάτης από την πλευρά του αρνείται για τις συναντήσεις που είχε με τον Κοκότση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία το ποσό που φέρεται να δόθηκε σε μίζες και να καλύφθηκε από τα πλαστά τιμολόγια που αφορούν το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης ανέρχεται μέχρι στιγμής στο 1.162.300 ευρώ.
Τα πλαστά τιμολόγια που αφορούσαν φύκια και χρήματα τα οποία λάμβανε ο 1ος ύποπτος Δημήτρης Πατσαλίδης σχεδόν έχουν εντοπιστεί όλα και αξιολογούνται. Ωστόσο ο 1ος ύποπτος αρνείται να απαντήσει στις ερωτήσεις που υποβάλλονται.
Ο 2ος  ύποπτος Μιχάλης Πάντης, σύμφωνα με την Αστυνομία εντοπίζεται σε αρκετά έγγραφα που αφορούν το έργο της Κόσιης και ήταν ο συντονιστής ενώ ανακρινόμενος , παραδέχεται για την συνάντηση που είχε με τον Κοκότση σε ξενοδοχείο της Λεμεσού. Επίσης διαπιστώθηκε ότι ο Μιχάλης Πάντης αντικατέστησε τον 7ο ύποπτο Γιώργο Κουλλαπή στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Επίσης ο 3ος ύποπτος Αντώνης Κουρουζίδης και ο 4ος ύποπτος Στέλιος Παπαδόπουλος διαπιστώθηκε ότι από το 2005 ήταν στην επιτροπή διαπραγμάτευσης του έργου της Κόσιης.
Οι 3ος και 4ος ύποπτοι Αντώνης Κουρουζίδης και Στέλιος Παπαδόπουλος αντίστοιχα, αρνούνται επίμονα να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις.

Σχετικά με 5ο ύποπτο Χριστάκη Πέτρου , διαπιστώθηκε ότι ήταν βοηθός του Αντώνη Κουρουζίδη στην επίβλεψη και συντονισμό του έργου της Κόσιης. Ανακρινόμενος αρχικά έδινε κάποιους ισχυρισμούς,  αλλά τώρα αρνείται να απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτηση. 

Σχετικά με τον 7ο και 8ο ύποπτο Γιώργο Κουλλαπή και Νικόλα Κουλλαπή αντίστοιχα, σύμφωνα με την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι μέσω εταιρείας στην οποία ανήκουν μέλη των οικογενειών τους συνήψαν συμφωνία με την εταιρεία Ηelector όπως ο 8ος ύποπτος να παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στο ΧΥΤΥ Κόσιης και ΧΥΤΑ Πάφου.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ο 7ος ύποπτος ήταν αυτός που με εισηγήσεις του προς τον Γενικό Δ/ντη του Υπουργείου τοποθέτησε τον 4ο ύποπτο δηλαδή τον Στέλιο Παπαδόπουλο ως συντονιστή επίβλεψης του έργου της Κόσιης.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 9ος ύποπτος, Imad Baqleh κατά την ανάκριση δεν απαντά σε καμία ερώτηση.

Ανακρινόμενος ο 10ος ύποπτος Δημήτριος Γιαννακόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι έδωσε στον Σάββα Βέργα κάποια χρήματα αλλά ισχυρίστηκε ότι ήταν εισφορές.
Το δικαστήριο ανανέωσε για πέντε ακόμα μέρες τα διατάγματα κράτησης εναντίον των 10 υπόπτων.

Οι ύποπτοι είναι οι Δημήτρης Πατσαλίδης, Μιχάλης Πάντης, Αντώνης Κουρουζίδης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Χρηστάκης Πέτρου, Ανδρέας Λουρουτζιάτης, Γιώργος Κουλαππής , Νίκος  Κουλαππής, Ιmad Baqleh και Δημήτριος Γιαννακόπουλος.
Για την υπόθεση καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο ο Αθανάσιος Κατρής ο οποίος ήταν διευθύνων σύμβουλος της Helector AE μητρική της Helector στην Κύπρο.  


 
 
 
  
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Τέσσερις χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο-Το 40% είναι μεταξύ 16-64 ετών