«Σφάζονται» μεταξύ τους οι εκλεκτοί του Νικόλα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο

Με μια άκρως πανηγυρική και εν πολλοίς εντυπωσιακή παρουσίαση των 56 υποψήφιων βουλευτών του, το ΔΗΚΟ ρίχθηκε από την περασμένη Κυριακή και επισήμως στη μάχη των βουλευτικών εκλογών της 22ας Μαΐου.
Μιλώντας κατά την παρουσίαση των 56 υποψήφιων βουλευτών, ο πρόεδρος του κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος έστειλε το μήνυμα και οριοθέτησε ξεκάθαρα το στόχο του ΔΗΚΟ ενόψει βουλευτικών εκλογών. «Το Δημοκρατικό Κόμμα να βγει στιβαρό και ενισχυμένο πολιτικά μέσα από τις κάλπες. Γιατί μόνο έτσι  μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικά τις εξελίξεις», είπε. «Οι εκλογές του Μαΐου», τόνισε, «αποτελούν μια μεγάλη πρόκληση για το ίδιο μας το κόμμα», ζητώντας, «να διαψεύσουμε εκείνους που θέλουν το ΔΗΚΟ αποδυναμωμένο». «Το Δημοκρατικό Κόμμα, ήταν, είναι και θα είναι εδώ ενωμένο και δυνατό», υπογράμμισε.
 
Εμφύλιος πόλεμος
Πάντως, παρά τον πανηγυρικό τόνο και την φαντασμαγορική παρουσίαση της Κυριακής, τα προβλήματα και οι πονοκέφαλοι για τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ στην πορεία προς τις βουλευτικές εκλογές δεν λένε να εκλείψουν. Όπως πληροφορούμαστε συναφώς, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ένας εμφύλιος πόλεμος ανάμεσα στους φερόμενους ως εκλεκτούς του Νικόλα Παπαδόπουλου υποψήφιους βουλευτές του κόμματος σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο.
Στη Λευκωσία, ο εμφύλιος αυτός μαίνεται με ένταση ανάμεσα στους Μαρίνο Μουσιούτα και Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, στη Λεμεσό ανάμεσα στους Άθω Αντωνιάδη και Πανίκο Λεωνίδου, ενώ στην Πάφο ανάμεσα στους Αντώνη Αντωνίου και Χρύσανθο Σαββίδη. Μάλιστα, σφοδρές αντιδράσεις με αποδέχτη τον Νικόλα Παπαδόπουλο εκδηλώνονται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μας, από τους Μαρίνο Μουσιούτα και Χρύσανθο Σαββίδη, σε σχέση με την… προώθηση των συνυποψηφίων τους Χριστιάνας Ερωτοκρίτου και Αντώνη Αντωνίου σε Λευκωσία και Πάφο, αντίστοιχα.
Όπως προκύπτει από διάφορες ενέργειες συνεργατών του Νικόλα Παπαδόπουλου, ως πρώτες κατά επαρχία προτιμήσεις του πρόεδρου του ΔΗΚΟ παρουσιάζονται: *Στη Λευκωσία η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.
*Στη Λεμεσό ο Άθως Αντωνιάδης.
*Στη Λάρνακα ο Χρίστος Ορφανίδης.
*Στην Πάφο ο Αντώνης Αντωνίου.
*Στην Κερύνεια ο Αδάμος Ασπρής.
Για την εκλογική περιφέρεια Αμμοχώστου, δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το ποια υποψηφιότητα προκρίνει ο ηγέτης του ΔΗΚΟ.
 
Κάτι «ψήνει» ο Μάρκος
Στο μεταξύ, έτοιμο ν’ αναλάβει από το βράδυ κιόλας των βουλευτικών εκλογών προσωπική πρωτοβουλία για την επόμενη μέρα στο ΔΗΚΟ φέρουν πληροφορίες μας τον αναπληρωτή πρόεδρο του κόμματος, Μάρκο Κυπριανού. Χωρίς ν’ αποσαφηνίζουν σε τι ακριβώς θα έγκειται η πρωτοβουλία αυτή και από πού εκπηγάζει η συγκεκριμένη πρόθεσή του, οι ίδιες πληροφορίες μας αρκούνται επί του παρόντος ν’ αναφέρουν πως τις σκέψεις του αυτές, ο ίδιος ο Μάρκος Κυπριανού αφήνει να διαφανούν σε διάφορες συζητήσεις που έχει το τελευταίο διάστημα με στελέχη του ΔΗΚΟ.
 
Μπηχτές από Καρογιάν
Αξίζει να σημειωθεί, εξάλλου, πως την ώρα που ο Νικόλας Παπαδόπουλος ξεκινούσε την περασμένη Κυριακή την επιχείρηση συσπείρωσης του ΔΗΚΟ στρέφοντας τα πυρά του κατά της Κυβέρνησης, του ΔΗΣΥ, αλλά και του ΑΚΕΛ, ασκώντας δριμεία κριτική κυρίως για την πολιτική τους στο Κυπριακό, ο τέως πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν προέβαινε σε μια ομιλία γεμάτη αναφορές, που θα μπορούσαν να αποκρυπτογραφηθούν ως ξεκάθαρες αιχμές για την ηγεσία του ΔΗΚΟ.
Σε επιμνημόσυνο λόγο του στο μνημόσυνο του Χαράλαμπου Κουκουλαρίδη στη Γαλάτα, ο κ. Καρογιάν υποδείκνυε πως «γινόμαστε, καθημερινά, μάρτυρες ακραίων εξάρσεων, επιπόλαιων και διχαστικών ενεργειών, με αποτέλεσμα το εσωτερικό μέτωπο να έχει θρυμματιστεί σε επικίνδυνο σημείο, όταν την ίδια ώρα, θα έπρεπε να υπάρχει ένα αρραγές μέτωπο αντιμετώπισης των εθνικών μας ζητημάτων». «Η προσπάθεια ορισμένων να χωρίσουν ξανά το λαό σε ομάδες και στρατόπεδα συνιστά εθνική αυτοκτονία», υπογράμμιζε, επισημαίνοντας πως «η διαχείριση, ως εκ τούτου, του εθνικού μας προβλήματος δεν πρέπει να θυσιάζεται στον βωμό μικροκομματικών ή άλλων σκοπιμοτήτων». Και τόνιζε: «Οι λύσεις βρίσκονται στην υπευθυνότητα, στη συλλογικότητα και στη μετριοπάθεια. Δεν είναι η ώρα για παιχνίδια εντυπώσεων. Δεν είναι η ώρα για στείρες πολιτικές αντιπαραθέσεις και για την προώθηση μικροπολιτικών στόχων… Τα κομματικά και τα παραταξιακά λάβαρα ας υποσταλούν πρόσκαιρα».
 
 
 

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»