«Θα κριθεί στην ψηλή ατομική απόδοση»

ΑΕΚ και ΑΠΟΕΛ ξεχώρισαν στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας και ο μεταξύ τους αγώνας στην 3η αγωνιστική των πλέι οφ ενδεχομένως να επηρεάσει την υπόθεση «τίτλος». Το παρουσιαστικό των δύο ομάδων στο προηγούμενο διάστημα παρασύρει στο συμπέρασμα ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Αυτό ενστερνίζεται και ο Μάριος Κωνσταντίνου, ο οποίος στη συνέντευξή του στον «Ρεπόρτερ» σημειώνει ότι ο ΑΠΟΕΛ φυσιολογικά θα έχει σκοπιμότητα στο παιχνίδι του.

-Ποια πιστεύετε ότι είναι τα προτερήματα και ποια τα μειονεκτήματα των δύο ομάδων;
Η ΑΕΚ συνήθως παρατάσσεται με σύστημα 4-3-3. Διαθέτει μια δυνατή μεσαία γραμμή και γρήγορα άκρα με κλασικό σέντερ φορ – είτε παίζει ο Μυτίδης είτε ο Άλβες, το στιλ παραμένει το ίδιο. Σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, διαθέτει μικρότερο ρόστερ. Ο ΑΠΟΕΛ συνήθως αγωνίζεται με 4-2-3-1, διαθέτει πολύ δυνατή δεξιά πλευρά και γρήγορη ευέλικτη τριάδα στην επίθεση. Σε τούτη τη διάταξη, ο παίκτης-κλειδί στην ανάπτυξη και επιθετική συμπεριφορά είναι ο Ντε Βινσέντι, που παίζει πίσω από τον σέντερ φορ.

-Πού θα κριθεί το παιχνίδι;
Στις λεπτομέρειες. Οι δύο ομάδες, πέρα από την τακτική τους, κουβαλούν και κάποια στατιστικά στοιχεία. Ο ΑΠΟΕΛ σκοράρει 2,67 γκολ ανά παιχνίδι και η ΑΕΚ 1,78, ενώ δέχονται 0,67 γκολ. Έχουν ψηλά ποσοστά κατοχής της μπάλας, επομένως θεωρώ ότι θα κριθεί κυρίως στην ψηλή ατομική απόδοση των παικτών και στη διαχείριση που θα κάνουν οι παίκτες και κυρίως οι προπονητές κατά τη διάρκεια του αγώνα.

«Υποχρεωμένη να επιτεθεί η ΑΕΚ»

-Θα είναι αμυντικό ή επιθετικό ματς;
Η ομάδα που είναι υποχρεωμένη να επιτεθεί είναι η ΑΕΚ γιατί η νίκη είναι αναγκαιότητα. Όμως σε τέτοια παιχνίδια όλα γίνονται με ένα σχέδιο παιχνιδιού. Όποια ομάδα καταφέρει να επιβάλει το δικό της σχέδιο, τότε θα έχει περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει.

-Επηρεάζει το βαθμολογικό προβάδισμα του ΑΠΟΕΛ στην προσέγγιση του παιχνιδιού;
Από τη στιγμή που ο ΑΠΟΕΛ έχει βαθμολογικό προβάδισμα, αναμένεται ότι θα παίξει με κάποια σκοπιμότητα. Ο ΑΠΟΕΛ κουβαλά ένα μέταλλο της μεγάλης εμπειρίας και της ομάδας που πρωταγωνιστεί και κατακτά τίτλους. Μπορεί σε κάποια περίπτωση στη διάρκεια του αγώνα να παίξει με το σκεπτικό ότι τελειώνοντας αυτό το παιχνίδι θα πρέπει να παραμείνει πρώτος.

-Ποιους παίκτες θεωρείτε κλειδιά;
Είπα προηγουμένως ότι για τον ΑΠΟΕΛ είναι ο Ντε Βινσέντι. Όσον αφορά την άμυνα, σημαντικό ρόλο έχει ποιος θα παίξει δεξί μπακ, αφού θα έχει απέναντί του τον παίκτη-κλειδί της ΑΕΚ, τον Τέτε. Σε τέτοιου είδους παιχνίδια είναι σημαντικός ο άξονας στη μεσοαμυντική γραμμή, δηλαδή οι δύο στόπερ και τα δυο αμυντικά χαφ όσον αφορά τον ΑΠΟΕΛ, ενώ η ΑΕΚ παίζει με ένα. Για την ΑΕΚ ο Μπόλιεβιτς είναι ο παίκτης που καθορίζει και την ανάπτυξη και τον ρυθμό. Σε αυτό το ματς θα έχει πιο δύσκολο ρόλο γιατί θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Ντε Βινσέντι.

-Έγινε πολύς λόγος για τα εισιτήρια του αγώνα. Παίζει ρόλο πόσος κόσμος θα είναι στις κερκίδες;
Ναι, παίζει ρόλο. Μπορεί να μην είναι σημαντικός, όμως είναι περισσότερο ένας ψυχολογικός παράγοντας για τους παίκτες. Η ΑΕΚ είναι η πρώτη φορά που θα παίξει απέναντι σε μια μεγάλη ομάδα και θα είναι πραγματικά γηπεδούχος, γιατί σε άλλους αγώνες με μεγάλες ομάδες, αυτές είχαν περισσότερο κόσμο.
    
«Συγκλονιστικές στιγμές»

-Ήσασταν παίκτης του Πεζοπορικού το 1988 και ήταν η τελευταία φορά που ομάδα της Λάρνακας πήρε το πρωτάθλημα. Τι θυμάστε από τη χρονιά αυτή;
Περάσαμε συγκλονιστικές στιγμές που τις κουβαλάμε. Ελπίζω να τις ξαναζήσει, ή φέτος ή στο μέλλον, η Λάρνακα. Πρέπει να τις ζήσει.

-Κλείνοντας, ποια είναι τα επαγγελματικά σας σχέδια;
Μελετώ αρκετά το πρωτάθλημά μας, ξένα πρωταθλήματα και διοργανώσεις, όπως Champions League και Europa League. Παρακολουθώ επιμορφωτικά σεμινάρια (σ.σ. αυτή τη στιγμή βρίσκεται στην Αγγλία) και ταυτόχρονα κάνω τρία διαφορετικά courses, ώστε να μπω στο κλαμπ των αδειούχων προπονητών της Αγγλικής Ομοσπονδίας.