Η Ελλάδα αδειάζει τα νησιά & η Τουρκία τα ξαναγεμίζει

Σήμερα «τυπικά» τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ  Ε.Ε και Τουρκίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών και την έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Από χθες και μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να απομακρύνει από τα νησιά τους πρόσφυγες με προορισμό τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Ωστόσο οι ροές από την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στην Μυτιλήνη μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν 875  άνθρωποι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters 12 βάρκες έφτασαν μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής σε ακτή κοντά στο αεροδρόμιο στη Μυτιλήνη.    

 Συνολικά σήμερα Κυριακή βρίσκονται στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου 48.141 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ χθες Σάββατο ήταν 47.536   

Τα πλοία φτάνουν πλέον στην Ελευσίνα       

Στο λιμάνι της Ελευσίνας και όχι του Πειραιά  κατέπλευσε το πρωί το καταμαράν tera jet μεταφέροντας από τη Χίο 1169 μετανάστες και πρόσφυγες απ όπου και τους παρέλαβαν τα πούλμαν σε μια προσπάθεια να «αποσυμφορηθεί» το κεντρικό λιμάνι όπου βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Eλευθέριος Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη ήταν προγραμματισμένο να αναχωρεί με 1372 άτομα  με προορισμό την Καβάλα.  Ωστόσο κατά την επιβίβαση εντοπίστηκαν άνθρωποι με πλαστά χαρτιά και ο απόπλους καθυστέρησε.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες από το λιμάνι της Καβάλας προγραμματίζεται να μεταφερθούν είτε στην Ηπειρο στα κέντρα φιλοξενίας είτε στην Μακεδονία.  

Xθες βράδυ 446 μετανάστες και πρόσφυγες από τους 604 συνολικά που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», οδηγήθηκαν με πούλμαν σε κέντρα φιλοξενίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την τελευταία χθεσινοβραδυνή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Πηγή thetoc.gr  
 

Δειτε Επισης

Ψάχνουν και στο Facebook τους εκτελεστές του Αιγύπτιου-«Κλειδί» το ποιοι έβλεπαν το live πριν τη δολοφονία
Οικογενειακή «σφαγή» στο Ρέθυμνο-Κάρφωσαν τζάμι στον λαιμό του γαμπρού
Εντυπωσιακές εικόνες από τον ρουκετοπόλεμο στον Βροντάδο της Χίου-Οι «ρίζες» του εθίμου
Συμβόλαιο θανάτου πίσω από την εν ψυχρώ δολοφονία του Αιγύπτιου-Τι εξετάζουν οι Αρχές
ΒΙΝΤΕΟ: Με μολότοφ και κροτίδες γιόρτασαν την Ανάσταση στην Αθήνα-Το «έθιμο» που ξεκίνησε το 2011
Bίντεο σοκ από τη σύγκρουση τρένου με αυτοκίνητο στην Πάτρα-Παραβίασε την κλειστή μπάρα ο οδηγός
Με... πλούσιο ποινικό παρελθόν για ναρκωτικά ο Αιγύπτιος που δολοφονήθηκε στην Καλλιθέα
Τραγωδία στο Νοσοκομείο Νίκαιας-Τραυματιοφορέας πέθανε καθώς μετέφερε ασθενή στα Επείγοντα
ΒΙΝΤΕΟ: Το σπάσιμο των μπότηδων έφερε την Πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα
Βίντεο από την στιγμή της δολοφονίας του Αιγύπτιου - Έκανε live στο Facebook όταν τον πυροβόλησαν