Η Ελλάδα αδειάζει τα νησιά & η Τουρκία τα ξαναγεμίζει

Σήμερα «τυπικά» τίθεται σε εφαρμογή η συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ  Ε.Ε και Τουρκίας για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών και την έναρξη της διαδικασίας μετεγκατάστασης.

Από χθες και μετά την κυβερνητική σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου η κυβέρνηση επιδίδεται σε αγώνα δρόμου προκειμένου να απομακρύνει από τα νησιά τους πρόσφυγες με προορισμό τα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα. 

Ωστόσο οι ροές από την Τουρκία δεν έχουν σταματήσει και σήμερα σύμφωνα με πληροφορίες έφτασαν στην Μυτιλήνη μέσα σε λίγες ώρες έφτασαν 875  άνθρωποι.

Τις πρώτες πρωινές ώρες σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Reuters 12 βάρκες έφτασαν μέχρι τις 6 τα ξημερώματα της Κυριακής σε ακτή κοντά στο αεροδρόμιο στη Μυτιλήνη.    

 Συνολικά σήμερα Κυριακή βρίσκονται στην Ελλάδα σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Συντονιστικού Κέντρου 48.141 πρόσφυγες και μετανάστες ενώ χθες Σάββατο ήταν 47.536   

Τα πλοία φτάνουν πλέον στην Ελευσίνα       

Στο λιμάνι της Ελευσίνας και όχι του Πειραιά  κατέπλευσε το πρωί το καταμαράν tera jet μεταφέροντας από τη Χίο 1169 μετανάστες και πρόσφυγες απ όπου και τους παρέλαβαν τα πούλμαν σε μια προσπάθεια να «αποσυμφορηθεί» το κεντρικό λιμάνι όπου βρίσκονται χιλιάδες άνθρωποι.

Το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Eλευθέριος Βενιζέλος» από τη Μυτιλήνη ήταν προγραμματισμένο να αναχωρεί με 1372 άτομα  με προορισμό την Καβάλα.  Ωστόσο κατά την επιβίβαση εντοπίστηκαν άνθρωποι με πλαστά χαρτιά και ο απόπλους καθυστέρησε.

Οι πρόσφυγες και μετανάστες από το λιμάνι της Καβάλας προγραμματίζεται να μεταφερθούν είτε στην Ηπειρο στα κέντρα φιλοξενίας είτε στην Μακεδονία.  

Xθες βράδυ 446 μετανάστες και πρόσφυγες από τους 604 συνολικά που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά με το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Αριάδνη», οδηγήθηκαν με πούλμαν σε κέντρα φιλοξενίας στη Λάρισα.

Σύμφωνα με την τελευταία χθεσινοβραδυνή καταμέτρηση από το Λιμενικό Σώμα στο λιμάνι του Πειραιά φιλοξενούνται προσωρινά 4.458 άτομα στους τέσσερις επιβατικούς σταθμούς του ΟΛΠ και στην πέτρινη αποθήκη.

Πηγή thetoc.gr  
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι