Σε άσχημη κατάσταση τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της FlyDubai

Τα "μαύρα κουτιά" του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Flydubai που συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ επί του Ντον στη Ρωσία, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερου του μηνός, σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.
 
Το αεροσκάφος Boeing 737-800 της Flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, οδηγώντας στο θάνατο και τους 62 επιβαίνοντες, ανάμεσα στους οποίους και ο Κύπριος κυβερνήτης του αεροσκάφους Άριστος Σωκράτους. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν ρωσικής καταγωγής.

Οι ειδικοί έχουν αρχίσει την επιθεώρησή των “μαύρων κουτιών”, ανοίγοντας και μετακινώντας τους καταγραφείς δεδομένων από τα προστατευτικά καλύμματά τους. Προσπαθούν ν` αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις μεταξύ των καταγραφέων, προκειμένου να γίνει δυνατή η μεταφορά των δεδομένων της πτήσης," δηλώνουν τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.
 
Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη των ρωσικών αρχών, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είναι η έδρα της Flydubai.
 
Η Flydubai ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία.
 
Παράλληλα, η αεροπορική εταιρεία εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στις ρωσικές αρχές, αλλά και στην ικανότητά τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ροστόφ.
 

Δειτε Επισης

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Τ. Μπας: Η Τουρκία συμβάλλει στην περιφερειακή ειρήνη
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Σοκαριστικό βίντεο: Έφηβη εκτελεί τη μητέρα της και στέλνει άνετη SMS από την κουζίνα του σπιτιού της
Σημαντική χαρακτήρισε τη συμμετοχή της Τουρκίας στη συνάντηση Gymnich ο Φιντάν
Δεν έχει κυλήσει ομαλά η λειτουργία του ιδίου πόρου που βασίζεται στα πλαστικά
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις
«Ήμουν μπρούμυτα, ήταν βιαστής, σεξουαλικό τέρας»-Συγκλονίζουν οι καταγγελίες κατά Αλ Φαγιέτ
Κατηγορούμενος περιέγραψε τον βιασμό και πώς τον έδιωξε ο σύζυγος όταν η Ζιζέλ άρχισε να ξυπνά