Στα χέρια της αστυνομίας Γιαννακόπουλος και Ιμάτ Μπακλέρ

Στο αεροδρόμιο Λάρνακας, όπου και συνελήφθησαν από την αστυνομία, έφθασαν γύρω στις 7 το βράδι της Κυριακής δύο από τους υπόπτους εναντίον των οποίων εκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για την υπόθεση των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. 
Πρόκειται για τον  πρώην Διευθυντής ελλαδικής εταιρείας Helector Δημήτριο Γιαννακόπουλο και τον πολιτικό μηχανικό, ο Iμάρ Μπακλέρ.
Στο μεταξύ αύριο Δευτέρα εκπνέουν τα διατάγματα κράτησης των οκτώ ατόμων που συνελήφθησαν για την υπόθεση, μεταξύ των οποίων και ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Λουρουτζιάτης. Οι οκτώ παρουσιάστηκαν την προηγούμενη Κυριακή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Πάφου. Αύριο Δευτέρα η αστυνομία αναμένεται να αιτηθεί την ανανέωση διαταγμάτων κράτησής τους.

Ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί και για 9ο πρόσωπο, τον Δήμαρχο Πάφου Σάββα Βέργα, ο οποίος εκτίει εξαετή ποινή φυλάκισης για την υπόθεση του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Πάφου. 

Εναντίον των συλληφθέντων διερευνώνται υποθέσεις που αφορούν τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις,  διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες εγκληματικές πράξεις, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό .

Τα αδικήματα αφορούν την περίοδο από το 2003 μέχρι και το 2015, και διαπράχθηκαν, σύμφωνα με την Αστυνομία, στις επαρχίες Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας. 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 15,7 εκατομμύρια του Τζόκερ
Πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ «Σκάμματα» για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή
Τις εισηγήσεις για τις τ/κ περιουσίες κατέθεσε η ΠΕΠ ενώπιον της Επ. Προσφύγων
Δαπάνες €0,5 εκ. για αναβάθμιση παραλιών στον Προϋπολογισμό 2025
Μέχρι τέλος έτους η μελέτη για τον εκσυγχρονισμό επιδομάτων-Καταγράφηκαν 42 διαφορετικά
Στήριξη στο αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ εξέφρασε η Υπουργός Παιδείας
Γύρω στις έξι χιλιάδες τα διαφιλονικούμενα κτήματα παγκυπρίως
Στήριξη από την πολιτεία ζητούν οι επανεγκατασταθέντες Μαρωνίτες
Μαθητές επιδίδονται σε τζόγο και challenges μέσω κινητών-Υπογραμμίζει την ανάγκη για απαγόρευση η ΥΠΑΝ
Τέσσερις χιλιάδες νέες διαγνώσεις καρκίνου στην Κύπρο κάθε χρόνο-Το 40% είναι μεταξύ 16-64 ετών