Μοναδικά στοιχεία ένας κάλυκας στα 100 μέτρα και ίχνη από λάστιχα

Επαγγελματικό κτύπημα από εξαίρετο σκοπευτή φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να ήταν η χθεσινοβραδινή δολοφονία του Γιώργου Γεωργίου –Τσικίτο στην Πύλα. Οι αστυνομικοί που διεξάγουν έρευνα στην περιοχή βρήκαν κάλυκα, σε απόσταση 100 περίπου μέτρων από το σημείο που εκτελέστηκε ο Τσικίτο.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δολοφόνος του Γεωργίου του έστησε καρτέρι πίσω από δέντρα που υπήρχαν απέναντι από το σπίτι του προστατευόμενος από τις σκιές, ενώ λίγο μέτρα πιο κάτω τον περίμενε συνεργός του με το αυτοκίνητο διαφυγής.
Μόλις ο δολοφόνος αναλήφθηκε την άφιξη του «Τσικίτο» βγήκε από τις σκιές και τον πυροβόλησε δυο φορές από απόσταση τουλάχιστον 100 μέτρων. Η σκοπευτική δεινότητα του δολοφόνου δείχνει εμπειρία και επαγγελματισμό αφού και οι δυο σφαίρες έπληξαν το θύμα η μια στον ώμο και η άλλη στην καρδιά επιφέροντας ακαριαία τον θάνατό του.
Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ο δολοφόνος πιθανόν να βρισκόταν σε διερχόμενο όχημα, δεν ευσταθούν. Σύμφωνα με τα όσα καταγράφηκαν από το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης το οποίο διατηρούσε το θύμα στο σπίτι του η διέλευση του αυτοκινήτου από την σκηνή την ώρα της δολοφονίας ήταν εντελώς τυχαία.
Στο βίντεο σε μια πρώτη έρευνα που έγινε φαίνεται καθαρά ο δολοφόνος να προβάλλει από το σκοτάδι να πυροβολεί και να διαφεύγει από την σκηνή. Η κινήσεις του δείχνουν ότι πρόκειται για επαγγελματική ενέργεια, αφού στη σκηνή ήταν παρών ο πατέρας του θύματος, αλλά και τρίτο, φιλικό άτομο, οι οποίοι ωστόσο δεν τραυματίστηκαν.
Με το πρώτο φως της ημέρας μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας με τη βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών, άρχισαν να ερευνούν σπιθαμή προς σπιθαμή το χωράφι που βρίσκεται απέναντι από το σπίτι του Γεωργίου.
Τα μέλη του ΤΑΕ ερεύνησαν ακόμα και το λόφο που είναι επέκταση του χωραφιού και συνορεύει με τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας – Αγίας Νάπας, ψάχνοντας για τους άλλους δυο κάλυκες που έπεσαν από το πυροβόλο όπλο με το οποίο ο άγνωστος σκότωσε τον Γεωργίου και για άλλα τεκμήρια τα οποία θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του.
Έρευνες επίσης διεξάγονται και για να φανεί πιο δρόμο πήρε το αυτοκίνητο διαφυγής του δολοφόνου ενώ συνεχίζεται και η μελέτη του βίντεο κλειστού κυκλώματος από το σπίτι του θύματος το οποίο μπορεί να ρίξει κάποιο φως στην υπόθεση.
 
Εντατικές αλλά ακόμα στα τυφλά οι έρευνες
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «χθες λίγο πριν τις εννέα το βράδυ 40χρονος από τη Λάρνακα, δέχθηκε αριθμό πυροβολισμών από πυροβόλο όπλο με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα. Οι έρευνες της Αστυνομίας βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο και οι εξετάσεις γίνονται από διάφορες υπηρεσίες της Αστυνομίας και την ιατροδικαστική υπηρεσία». 
Πριν τον εντοπισμό του κάλυκα, η Αστυνομία προσανατολιζόταν να μεταφέρει στη σκηνή ελεύθερο σκοπευτή της ΜΜΑΔ  προκειμένου να γίνει «αναπαράσταση» του φόνου, σε μια προσπάθεια να αντιληφθεί που ακριβώς βρισκόταν ο δολοφόνος όταν πυροβόλησε τον Γεωργίου. 
 Σημειώνεται ότι ο Γεωργίου είναι άτομο που απασχόλησε την Αστυνομία τα τελευταία χρόνια, η οποία τον είχε προειδοποιήσει προκειμένου να λάβει τα δικά του μέτρα αυτοπροστασίας.
Χθες βράδυ η Αστυνομία εντόπισε και ανέκρινε προφορικώς ορισμένα άτομα. Σήμερα αναμένεται να κληθούν στο ΤΑΕ Λάρνακας διάφορα άτομα για να δώσουν κατάθεση.
Τα ακριβή αίτια του θανάτου του Γεωργίου αναμένεται να διακριβωθούν από τη νενομισμένη νεκροτομή που διενεργείται αυτή την ώρα επί της σορού του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.
 
 
 
 Διαβάστε επίσης: 
 
Καζίνο και φρουτάκια πίσω από τον φόνο του Γεωργίου στην Πύλα 
 
 Στην καρδιά η θανάσιμη σφαίρα στον Γεωργίου 
 
 
  
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της