Καυγάδες στο ΓΕΕΦ για τα γραφεία - Θέλουν ο κάθε ένας το δικό του

Αξιωματικοί και πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Άμυνας και ΓΕΕΦ αντιδρούν στη μεταστέγαση Υπουργείου Άμυνας (ΥΠΑΜ) και μεγάλου μέρους του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) που δρομολογείται για το 2016.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν αντιδράσεις ως προς τη διαρρύθμιση των γραφειακών εγκαταστάσεων που με βάση τα αρχιτεκτονικά σχέδια του κτιρίου θα είναι τύπου «open plan». Το προσωπικό αναμένεται εντός των ημερών να καταθέσει και επίσημα το αίτημα του για δημιουργία προσωπικών γραφείων.
Σε ότι αφορά τώρα το θέμα της μεταστέγασης, την ερχόμενη Παρασκευή είναι προγραμματισμένη σύσκεψη της αρμόδιας επιτροπής με τις κρατικές υπηρεσίες όπου θα κατατεθούν οι τελικές απόψεις με στόχο την έναρξη της διαπραγμάτευσης με τον ιδιοκτήτη του κτιρίου.
Να θυμίσουμε πως τα ψηλά ενοίκια, οι αυξημένες λειτουργικές δαπάνες, καθώς και η αναγκαιότητα για συστέγαση των υπηρεσιών και των τμημάτων του για αποτελεσματικότερη λειτουργία, ανάγκασαν το Υπουργείο Άμυνας να προχωρήσει σε αναζήτηση νέας στέγης σε μεγαλύτερο -από πλευράς διαστάσεων- και μικρότερης ηλικίας, κτίριο.
 
Μετά από δημοσίευση πρόσκλησης ενδιαφέροντος για εξεύρεση και ενοικίαση νέου κτιρίου, το υπουργείο κατέληξε σε συγκεκριμένο κτίριο επί της λεωφόρου Στροβόλου, το οποίο έχει κριθεί κατάλληλο για να καλύψει τις ανάγκες όλων των τμημάτων. Από τη μεταφορά και συστέγαση των υπηρεσιών αυτών θα επέλθει, σύμφωνα και με τις εκτιμήσεις των αρμόδιων υπηρεσιών του κράτους, εξοικονόμηση που θα ξεπερνά τις 300.000 ευρώ ετησίως. Αξίζει να σημειωθεί πως η ετήσια δαπάνη για ενοίκια -για τη στέγαση των διαφόρων τμημάτων, υπηρεσιών και διευθύνσεων του Υπουργείου Άμυνας και της Εθνικής Φρουράς- ανήλθε το 2013 στις 700.499 ευρώ και το 2014 στις 563.918 ευρώ.
 Χιλιάδες ευρώ σε ενοίκια
Από τη μεταστέγαση των τμημάτων της Αστυνομίας αναμένεται να εξοικονομηθούν περίπου 180.000 ευρώ. Επιπλέον, υπολογίζεται εξοικονόμηση περίπου 200.000 ευρώ από τα λειτουργικά έξοδα και την απεμπλοκή του Υπουργείου Άμυνας από τα υφιστάμενα ενοίκια.
Να αναφέρουμε πως το κράτος πλήρωσε το 2014 για την ενοικίαση 36 υποστατικών, στα οποία στεγάζονται τμήματα της Αστυνομίας, 1,19 εκατομμύρια ευρώ, ενώ για το 2013 1,46 εκατομμύρια.
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της