Κατεχόμενα: Συλλήψεις για τις διαμαρτυρίες και την συμφωνία για το νερό

Η χθεσινοβραδινή εκδήλωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υπογραφή της συμφωνίας για την διαχείριση του νερού από την Τουρκία που διοργάνωσαν στον κυκλικό κόμβο του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου μέλη του κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας και του πολιτιστικού κέντρου Μπαράκα, την ώρα που περνούσε η αυτοκινοτοπομπή με τον Ομέρ Καλιοντζού και τους “υπουργούς” για να μεταβούν στην Αγκυρα, αποτέλεσε τελικά αντικείμενο “αστυνομικής” έρευνας.

Όπως μεταδίδεται σήμερα από τα κατεχόμενα, η “αστυνομία” προχώρησε στη σύλληψη ενός μέλους της κομματικής βουλής του ΚΚΔ, του Αχμέτ Ντενιζέρ με την κατηγορία ότι πέταξε μπουκάλι με νερό στο αυτοκίνητο του “πρωθυπουργού” χθες το βράδυ. Ο Ντενιζέρ που ήταν παρών στην εκδήλωση χθες βράδυ, ανέφερε ότι μετά από τηλεφώνημα που έλαβε σήμερα το πρωί μετέβη στην “αστυνομική διεύθυνση” Αμμοχώστου, όπου του απαγγέλθηκε η κατηγορία αλλά δεν την αποδέχθηκε. Έδωσε κατάθεση και αφέθηκε ελεύθερος για να κλητευτεί αργότερα.

Στην εκδήλωση διαμαρτυρίας στον κυκλικό κόμβο, οι διαμαρτυρόμενοι κρατούσαν πανό που ανέγραφαν “Μια σταγόνα περηφάνιας”, “Μην υπογράψεις”, “Μην νερουλώνεις το θέμα: όχι στην ιδιωτικοποίηση” και “Δεν θα σιωπήσουμε”. Κάποιοι διαμαρτυρόμενοι την ώρα που περνούσε το αυτοκίνητο του κ. Καλιοντζού πέταξαν μπουκάλια με νερό.

Στην συμφωνία για το νερό που θα υπογραφεί μετά το μεσημέρι στην Άγκυρα μεταξύ του Τούρκου Πρωθυπουργού, Αχμέτ Νταβούτογλου και του “πρωθυπουργού”, Ομέρ Καλιοντζού ανέδρασαν χθες έντονα τόσο ο πρόεδρος του ΚΚΔ, Τζεμάλ Οζγιγίτ,όσο και η πλατφόρμα για το νερό και ο γγ της συντεχνίας των δασκάλων, Σενέρ Ελτζίλ.

Ο κ. Ελτζίλ μίλησε για συμφωνία που θα είναι μια “νέα συνθήκη Σεβρών” και ο κ. Οζγιγιτ κάλεσε τον κ. Καλιοντζού να μην γίνει ένας νέος Νταμάτ Φερίτ Πασιά, ο πρωθυπουργός της Οθωμανικής κυβέρνησης που είχε υπογράψει την Συνθήκη των Σεβρών.
 
ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

LIVE: Βομβαρδίζει την Τεχεράνη το Ισραήλ-Εκτόξευσαν υπερηχητικούς πυραύλους οι Φρουροί της Επανάστασης
Σε δίκη ενώπιον του Εξαμελούς Συνοδικού ο ιερέας Δήμος Σερκελίδης-Έστειλε καταγγελία κατά Αρχιεπισκόπου
Ξεκινά η εξέταση του ΥΠΑΝ για το σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Ανοίγουν τα χαρτιά τους όλες οι πλευρές
Έδωσαν άδεια για άσκηση έφεσης από Κότα οι Βρετανικές Βάσεις-Το Δεκέμβριο ορίζεται για εκδίκαση
Πού είναι ο Χαμενεΐ;-Πώς ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν μετακινείται από καταφύγιο σε καταφύγιο
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί για τα 5,800,000 ευρώ του Τζόκερ
Η ΑΗΚ ανακοίνωσε νέες περιοχές εγκατάστασης έξυπνων μετρητών
Αλλαγή στάσης Τραμπ-Σκέφτεται αμερικανικά πλήγματα στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
Τι σημαίνει η «αλλαγή καθεστώτος» που θέλει ο Νετανιάχου στο Ιράν
Έμμεσες απειλές Τραμπ-Οι ΗΠΑ δεν θα σκοτώσουν τον ανώτατο ηγέτη του Ιράν «προς το παρόν»