Νέος Ύπατος Αρμοστής της Κύπρου στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα

Ο Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, Gaston A. Browne, διαβεβαίωσε το νέο Ύπατο Αρμοστή της Κύπρου, Βασίλη Φιλίππου, ότι η Κυβέρνηση του θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συνέπεια τις προσπάθειες της κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Βασίλης Φιλίππου επέδωσε την Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου, τα διαπιστευτήριά του στον Πρωθυπουργό της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ως ο νέος Ύπατος Αρμοστής στη χώρα, με έδρα τη Νέα Υόρκη.
 
Η τελετή των διαπιστευτηρίων πραγματοποιήθηκε στην παρουσία του Υπουργού Εξωτερικών, Henry Charles Fernandez.
 
Επιδίδοντας τα διαπιστευτήρια του ο Ύπατος Αρμοστής διαβίβασε στον Πρωθυπουργό της χώρας τους χαιρετισμούς και την εκτίμησή του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, και είχε την ευκαιρία να τον ενημερώσει για το Κυπριακό και για τις συνεχιζόμενες συνομιλίες, ενώ δεσμεύθηκε να εργαστεί για την ενδυνάμωση και εδραίωση των διμερών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, ιδιαίτερα στους τομείς του Τουρισμού και της Ναυτιλίας.

Στην αντιφώνησή του, ο Πρωθυπουργός της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, αποδεχόμενος τα διαπιστευτήρια του Ύπατου Αρμοστή της Κύπρου, εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός αυτό και ζήτησε να διαβιβασθούν εκ μέρους του ιδίου, της Κυβέρνησής του και του λαού της χώρας εγκάρδιοι χαιρετισμοί και θερμές ευχές προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, την κυπριακή Κυβέρνηση και τον λαό της Κύπρου.

Ο Πρωθυπουργός διαβεβαίωσε τον Ύπατο Αρμοστή ότι η Κυβέρνηση θα συνεχίσει να υποστηρίζει με συνέπεια τις προσπάθειες της Κυπριακής Κυβέρνησης για εξεύρεση βιώσιμης και λειτουργικής λύσης στο Κυπριακό.
 
Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, ο κ. Φιλίππου είχε συναντήσεις με τον Κυβερνήτη της χώρας, Sir Rodney E r r e y Lawrence Williams, τους Προέδρους της Βουλής και της Γερουσίας, καθώς και με άλλα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου της χώρας.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιμένουν για δυο Κράτη οι Τούρκοι-«Δεν υπάρχει πια θέμα για συνομοσπονδία ή ομοσπονδία»
Έστειλε μηνύματα ο Κόμπος για το Κυπριακό- «Λύση στο πλαίσιο του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ»
Με τοπικιστικά κριτήρια οι εκλογές στην Αμμόχωστο-Η πολυκοσμία στο Παραλίμνι και η μάχη του κατεχόμενου δήμου
Καρογιάν: Πρωταρχική επιδίωξη της ΔΗΠΑ να τερματιστεί η κατοχή
ΒΙΝΤΕΟ: Αφαίρεσαν τα πανό του Καραμανίδη για τις εκλογές και του άφησαν φάκελο για να ψηφίσει άλλη-Προχωρεί σε καταγγελία
Κίρμπι: Σε μερικές μέρες ανοίγει το τεχνητό λιμάνι στη Γάζα για ανθρωπιστική βοήθεια από Κύπρο
«Βήμα για σοβαρή αντιμετώπιση βίας κατά γυναικών η νέα Οδηγία»-Όσα υποστηρίζουν Κύπριοι Ευρωβουλευτές
Επιβεβαίωσε την κάθοδο της Ολγκίν στην Κύπρο στις 7 Μαΐου εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ
20 χρόνια μετά... Oι τρεις πρώτοι Κύπριοι Ευρωβουλευτές μιλούν για την Ευρώπη του τότε και του σήμερα
Ο κομματικός χάρτης της Λεμεσού, το κοινό μοτίβο και η μάχη του κέντρου να σπάσει το δίπολο ΔΗΣΥ-ΑΚΕΛ